Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 19°C

Co mají ženy nejraději?

Nejoblíbenější ženský relax: Nakupování, návštěva kadeřnictví a kosmetického salonu, posezení s kamarádkami u kávičky.
1. prosince 2008 | 13:00

Každá z nás má jistě občas chuť si koupit něco nového! A není na tom nic divného! Je to prostě 100% ženské. A když už nemáte finance třeba na nový svetřík, kupte si aspoň čokoládu.

Už je to tak (a muži se toho obávají)! Čtyři ženy z deseti považují nakupování oblečení za jednu ze svých nejoblíbenějších činností. Ostatně kdy jindy vyrazit do obchodů než v tento zimní nevlídný čas? Nejkrásnější ozdobou muže je jeho žena, řekla kdysi dávno spisovatelka George Sandová (mimochodem byla první ženou, která nosila kalhoty). Ale my ženy velmi dobře víme, že za naší přirozenou krásou se skrývá pravidelná péče. Krása vychází i zevnitř, proto bychom se měly starat také o své duševní pohodlí. Naši pohodu však ovlivňují zdánlivé malichernosti: návštěva kadeřnického či kosmetického salónu a samozřejmě nákupy pro potěšení.

Nabídka kreditních karet je dnes opravdu velká.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Odměňujte se
Žádnou z nás nepřekvapí, že až 42 % žen považuje nakupování za jednu ze svých nejoblíbenějších činností. Třicet procent dotázaných žen uvedlo, že si potrpí na návštěvu kadeřníka, 23 % nejraději nakupuje kosmetiku a stejné procento žen rádo sedává v restauracích a kavárnách se svými kamarádkami. Zajímavé je, že Středoevropanky a Východoevropanky mají stejnou zálibu v nakupování sladkostí. A ženy se také rády odměňují - 97 % žen dělá pro sebe čas od času něco navíc a polovina z nich dokonce i jednou do týdne! Většina žen uvedla, že častější "extra chvilky" pro sebe si představují jako něco neobvyklého, co by si rády dopřály, ale chybí jim na to finance.

No, nekupte to!
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Vzhled je velmi důležitý
Až 93 % oslovených žen dbá na svůj vzhled a snaží se ho vylepšovat. Nejvíc času přitom stráví péčí o pleť. Na druhém místě je u poloviny žen dodržování zdravé životosprávy, se 49 % následuje pitný režim, 38 % žen pravidelně cvičí a 36 % dbá na pravidelný spánek. Rozdílně se o sebe starají ženy různého věku. Ty mladší, od 15 do 24 let, dávají přednost cvičení (41 %), zralé dámy více kontrolují svou životosprávu a přísun vitaminů a dopřávají si dostatek spánku.

Krémy před zákroky
Jen malé procento žen už podstoupilo nějaký kosmetický zákrok (5 %). Nejpopulárnější je peeling, kterému nejčastěji holdují Evropanky. Až 42 % žen odrazuje od podobných zákroků jejich vysoká cena, 35 % nejeví o tyto zkrášlující procedury žádný zájem a 28 % dotázaných uvedlo jako důvod odmítání zákroků obavy z možných rizik.

Jednou do týdne dopřejte uklidňující hydratační masku, která dodá pokožce dekoltu všechny potřebné živiny.
Autor: Dušan Křístek

Příznaky stárnutí = boj
Až 93 % oslovených žen citlivě reaguje na jakékoliv změny na svém těle a podrobně si všímá prvních příznaků stárnutí. Až 48 % se zabývá vráskami, 28 % suchou a popraskanou pletí, ztrátu pružnosti pokožky spolu s očními váčk yregistruje 26 % respondentek. Už i velmi mladé ženy ve věku 15 až 24 let si na sobě všímají prvních známek stárnutí. Obvykle považují 37 let za věk, kdy se stárnutí začíná projevovat výrazněji. Víc než polovina oslovených zmínila partie kolem očí za oblast nejdříve podléhající změnám. Více než polovina žen při zjištění prvních příznaků stárnutí pleti sáhne nebo by sáhla po omlazujícím krému.

A CO VY?
Neříkejte, že jste se nepoznala a nezařadila alespoň do jedné skupiny pojmenované v tomto průzkumu. Zbytečně byste to předstírala a vlastně se nemáte ani za co stydět. Vždyť starat se o sebe, občas si něco koupit, zkoušet nové masky a krémy a potěšit svoji duši čokoládou - to přece je vysloveně ženské...

Archív
Autor: Archív

Autor: archiv