Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Poradíme vám, kam na Valentýna za gastronomickými zážitky

Fotografie
6. února 2012 | 16:19

Oslavte tentokrát svátek zamilovaných tak trochu jinak. Vypravte se za některým z jedinečných gastronomických zážitků. Vezměte svého miláčka třeba do pivovaru na Valentýnský pivní masakr nebo s ním  "skočte" do zlaté studně. Zkrátka nepřijdou ani milovníci čokolády. Přesvědčte se!

So 18. února 2012

Valentýnský pivní masakr

Areál pivovaru Kocour, Varnsdorf, Region Ústecký

Tímto druhem zábavy na svatého Valentýna vyrazíte vašemu milému doslova dech – bude vás ještě více zbožňovat a opěvovat na každém kroku. Jestliže se vydáte na svátek lásky do varnsdorfského pivovaru Kocour, oslavíte ho, jak sám název napovídá, vynikajícím pivem! Pro odvážné kocoury zde bude přichystán mok toho nejdrsnějšího ražení – nejhořčejší české pivo Kocour Quarterback a pro vás, dámy, budou k mání nasládlá ovocná pivečka. Splňte tento rok vašemu muži jeho přání a oslavte Valentýna „po jeho“ (ono se vám to příští rok vrátí). Více informací naleznete ZDE.

Čt 16. února – Ne 19. února

Valentýnské snoubení pokrmů s vínem

Restaurace Retro Gril, Vinařská 484, Zaječí, Region Jihomoravský

Pochutnejte si na lahodných moravských vínech těch nejrůznějších místních vinařství. Chutě se dokonale snoubí s valentýnským menu, které si pro vás jihomoravská restaurace Retro Gril připravila. Pochutnejte si na hovězí saltinboce ve spojení s Frankovkou ročník 2009 nebo na lososovi v holandské omáčce s cuketovým závinem, jehož doprovází smyslné Chardonnay. Užijte si Valentýn v netradičním retro stylu, bude vás to bavit. Více informací naleznete ZDE.

Út 14. února

Valentýnské vaření

Škola vaření Chefparade, Husitská 56, Praha 3, Region Praha

Nejromantičtější zážitek, je vždycky ten, ve kterém s partnerem tvoříte něco pro sebe a především z lásky. Vydejte se přímo v den svatého Valentýna do školy vaření Chefparade, kde vás naučí připravovat ta nejbáječnější jídla pro všechny zamilované. Letmé doteky během vaření, roztomile rozpačité úsměvy, když se vám zrovna něco nepovede a hlavně spousta legrace a dobrého jídla – to všechno vás čeká, rozhodnete-li se oslavit svátek zamilovaných vašim vlastním, ale profesionálně připraveným valentýnským menu. Více informací naleznete ZDE.

Út 14. února

Zakódovaný Valentýn

Restaurace Coda, Tržiště 9, Praha 1, Region Praha

Je-li vaše láska nejrůznějšími okolnostmi stále tak trochu zakódovaná – dekódujte ji! Jedinečnou příležitost vám k tomu poskytuje svátek všech zamilovaných a pražská restaurace Coda, která si pro vás připravila přímo omračující menu. Šéfkuchař, pan David Šašek, ve své hlavě vykouzlil pět jedinečných chodů a chystá se jejich prostřednictvím nastartovat nebo ještě přikrmit vaši lásku. Mušle svatého Jakuba, telecí ragů a čokoládový dezert zalitý sklenkou šampaňského – takový Valentýn si necháme líbit. Více informací naleznete ZDE.

Po 23. ledna – Út 14. února

Čokoládový Valentýn (drahokamy a bonbony lásky)

cukrárna Saint Tropez, Dům U Nováků, Vodičkova 30, Praha 1, Region Praha

Francouzská cukrárna Saint Tropez zařadila do svého valentýnského portfolia čokoládové pralinky, jejichž obsahem je nejen lahodná kakaová hmota, ale také drahý kámen v barvě lásky (tou není žádná jiná nežli barva rudá) – rubín. Cukrárna mimo jiné nabízí také bonbony lásky – speciální příchutě pralinek vytvořených právě pro tuto příležitost. Valentýnské sladkosti mají kouzelné, přímo afrodiziakální účinky. Patisserie bude navíc v těchto dnes oplývat stylovými dekoracemi, jež ve vás hřejivý pocit opojení budou ještě umocňovat. Zkrátka láska a čokoláda k sobě neodmyslitelně patří. Více informací naleznete ZDE.

Út 14. února

Skočte s milým do zlaté studně

Terasa U Zlaté studně 4, Praha 1, Region Praha

Nebojte se, nechceme, abyste jako Romeo a Julie završili svou lásku nějakým příliš krutým činem (zaleží samozřejmě na hloubce studně), ale rádi bychom vás nasměrovali na nějaké opravdu kouzelné místo, kde svou lásku do syta oslavíte. Terasa U Zlaté studně vám poskytne nejen ten nejromantičtější pohled na matičku Prahu, ale také jídla, po kterých budete mít milostné sny ještě další měsíc. Rozvášněte se nad skvělým masem, rybami i Valentýnským srdcem s čerstvým ovocem a plátky růží. Terasa zaručuje skvělý výhled na skvělého Valentýna… Více informací naleznete ZDE.

Další gastronomií nabité zážitky naleznete na webu www.gastronaut.cz