Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Trapas BBC! Pandí samice mezi ženami roku

11. ledna 2012 | 09:11

Tak tohle se nepovedlo. I když je panda Sweetie opravdu sladká a roztomilá, mezi takové ženy jako je Vévodkyně z Alby nebo návrhářka Sarah Burton se dostala jen díky nepozornosti zaměstnanců.

"Bez urážky Sweetie, je to jistě pěkná panda, ale jde o to, že v názvu seznamu je 'ženy' nikoli 'samice' roku," prohlásila například rozhořčená poslankyně Stella Creas. A není sama, koho panda v seznamu pobouřila.

K faux pas došlo při zveřejnění seznamu žen, o kterých se v loňském roce v jednotlivých měsících nejvíc mluvilo a psalo v médiích. Nešlo však o nějaký nejapný žert. Jen nepozornost některého ze zaměstnanců. V prosinci se tak objevila pandí samička Tchien Tchien přezdívané Sweetie, kterou Čína zapůjčila zoo v Edinburghu.

Podle prohlášení stanice BBC to však není poprvé, kdy se mezi tvářemi roku objevilo nějaké zvířátko. "Zařazení Sweetie k mediálním osobnostem roku je veselým příspěvkem do seznamu a není to poprvé, kdy je na něm jiná než lidská bytost. V roce 2009 tam byl kapr Benson, loni prasátko Peppa," tvrdí se v něm.

Mezi ženami navrhovanými na "Tvář roku" jsou taková jména jako Nafissatou Diall, jež obvinila ze znásilnění někdejšího šéfa Mezinárodního měnového fondu Strausse-Kahna, americká poslankyně Gabriella Giffords, která utrpěla těžké zranění hlavy při střelbě atentátníka v Tucsonu i pětasomdesátiletá španělská Vévodkyně z Alby, jejíž svatba s o 25 let mladším úředníkem překvapila celý svět.

Klíčová slova: panda, žena roku, británie, sweetie
Diskuse ke článku
.
Související články