Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Keramické obklady inspirované přírodou

11. dubna 2011 | 14:30
Prezentace klienta |

Milé hospodyňky …chtěli byste dlažbu z přírodního materiálu, ale bojíte se údržby, rozlitého červeného vína, zdá se vám podlaha studená. Nabízí se vám perfektní řešení!  Spojení keramické dlažby RAKO v designu dřeva a podlahového topení..  ideální kombinace.

Podlahové topení má spolu s keramickou dlažbou řadu výhod. Díky svým dokonalým parametrům je dosaženo téměř ideální rozložení teploty ve vytápěné místnosti, podlaha je stále příjemně teplá, nevadí jí zbytky jídla po dětech, nevadí jí ani nárazy dětské koloběžky,  neboť předností je snadná údržba. Keramická dlažba s designem dřeva je zkrátka pro všechny ty, kteří chtějí kvalitní povrch a super vlastnosti.
Zatímco se při vytápění krbem nebo kamny u běžného ústředního vytápění dosahuje rozdíl teplot vzduchu mezi podlahou a stropem až 8 °C, je u podlahového vytápění teplota vzduchu v pobytové oblasti téměř stálá. Teplá podlaha vyzařuje teplo na člověka a spodní část stěn, vzduch v místnosti se ohřívá konvekcí a při pomalém proudění vytváří příjemné prostředí.
Ideálním materiálem pro podlahové topení je slinutá nebo hutná keramická dlažba z katalogů bytové a objektové keramiky značek RAKO, LB OBJECT, několik typů doporučujeme např. série Wenge, Wood, Chateau, Defile ad.

Současná technologie keramické výroby nám poskytuje možnost vyrobit design přírodních materiálů - dřeva v novém dynamickém stylu. Design dřeva se bez jakýkoliv pochybností podobá skutečnému dřevu v jeho různé podobě, je současný a moderní. Dřevo symbolizuje příjemné prostředí domova, staví na hřejivém pocitu a pohodlí, upozorňuje na současnou estetiku, jenž vnáší do ucelených bytových projektů. Keramické obklady s designem dřeva   mají tendenci vypadat skutečně, kresba dřeva je dokonalá. „Dřevěný obklad“ zaujme svými intarziemi a dýhováním, často zvýrazněné „lakováním“. Pak jsou ale naopak přírodní materiály, které poznamenal čas, různě prošlapané, napadené škůdci,  fládrované,  na kterých je patina designován záležitost. Velikost obkladů se v tomto případě maximalizuje ( až 30 x 120 cm) , spáry se minimalizují díky kalibraci. Velmi příjemné je, že keramický obklad vypadá jako dřevo, ale má všechny přednosti keramického materiálu. Jednou z nich je aplikace podlahového topení pod dlažbu, jenž by přírodní materiál neumožňoval. Dřevěná podlaha z keramiky je výzvou pro všechny, kteří mají přírodní materiály !

WOOD

Kouzlo dřeva
Série Wood je zhmotněním aktuálních stylů, které vracejí do interiérů tradiční materiály s nadčasovým designem. Série byla tvořena s jasným cílem, dokonale zkombinovat vzhled dřeva s odolností a přednostmi keramické dlažby pro universální použití v interiéru i exteriéru. Wood vnáší domů tradiční přírodní materiál, ale zároveň se nebrání akcentu s kovem, sklem, leštěným betonem, kamenem či jiným typem dřeva např. kuchyňské linky.

Lasseberger Rako
Autor: Lasseberger Rako

WENGE

Sólo pro koupelnu
Volba obkladů do koupelny musí vycházet z celkového kontextu bydlení. Avšak styl každého z nás je otázkou chutě a vlastní definice krásy. Proto série Wenge nabízí dvě varianty dekorací, první pro ty, kdo dávají přednost klasickému, útulnému stylu, a druhou pro příznivce trendových koupelen.

Lasseberger Rako
Autor: Lasseberger Rako

DEFILE

Moderní keramická delikatesa
Série Defile představuje moderní sérii charismatického designu pro vytvoření stylově čistého prostoru. Výraz série Defile je na první pohled skromný, ale celkové vyznění působí charismaticky. Sebevědomí jednotlivých prvků série je v jejich jednoduchosti. Nepotřebuje exhibici tvarů a stylů, jeho síla je zjevně v tom, že nechává vyniknout rafinovanou krásu keramického povrchu. Metalické hnědé a béžové dlaždice 30x60 cm jsou doplněny o formát 45x45 ve stejném povrchovém provedení.

Lasseberger Rako
Autor: Lasseberger Rako

ZEBRANO

Koupelna ve stylu tropických dřevin
Série obkladů a dlažeb Zebrano precizně napodobila styl vzácného afrického dřeva s charakteristickým dekorem nepravidelných pruhů, avšak svými funkčními vlastnostmi jej vysoce přesahuje. Snadno čistitelný odolný keramický povrch proto vyhrává nad skutečným dřevem. Série Zebrano je vytvořena z dlaždic 33,3 x 33,3 cm ve třech barvách - slonová kost, hnědá a tmavě hnědá.

CHATEAU

Nejen pro milovníky vína
Už samotný název série napovídá, kde její tvůrci čerpali inspiraci. Základní dlaždice v typicky protáhlých obdélníkových formátech imitují design rustikálního ostařeného dřeva. A dojem podtrhuje dekorace, pro jejíž motiv si designéři zvolili jména 6 významných vinařských oblastí Francie. Bordeaux, Burgundsko, Champagne, Cotes du Rhone, Alsasko či Chateauneuf du Pape, jména která nenechají žádného milovníka vína v netečném poklidu.

Lasseberger Rako
Autor: Lasseberger Rako

ZINGANA ( RAKO )

Příroda měřítkem srovnání
U podlahové série Zingana se potkávají fantazie s technologií, jenž daly prostor pro vznik futuristickému designu moderního dřevěného povrchu s metalickým efektem.

Lasseberger Rako
Autor: Lasseberger Rako

NOE  ( RAKO )

Design luxusního dřeva s dokonalými parametry keramiky
Noe má tendenci vypadat realisticky, kresba dřeva je dokonalá a dokonce jemným kontrastem lesku a matu ve svém povchu imituje lakování. Kalibrované dlaždice Noe mají rozměry, 29,5x119,8 cm, 19,5x119,8 cm a 4,5x119,8cm, přičemž umožňují při pokládce různorodé skladby a vzájemné kombinace. Barevné varianty hnědá, tmavě hnědá, světle béžová, bílá a černá metalická podporují charakter materiálu. Schodovka a sokl jsou součástí této série.

Lasseberger Rako
Autor: Lasseberger Rako

Více na www.rako.cz