Samozřejmě, že obejdeme. Můžeme nadále krájet svým oblíbeným kuchyňským nožem z oceli. Stejně tak se ale můžeme koukat na černobílou televizi a nebudeme si pořizovat "plazmu". Ať chceme nebo ne, současná doba přeje moderním technologiím, a ty zkrátka nezadržitelně pronikly i do našich kuchyní. A je to opravdu dobře, keramické nože jsou vítaným pomocníkem!
Proč si nože pořídit?
- neničí vitamíny a enzymy v potravinách
- čepel nepodléhá korozi
- vydrží ostré až několik let
- jsou mnohem méně přilnavé než nože ocelové
- neuvolňují do potravin kovovou chuť
- jsou velice lehké
- krájení jde opravdu hravě a snadno si je zamilujete :-)
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/hogner/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/442711.jpg?v=0&st=aloua1yG1zsuqb9mTrcpALgtkj2oeaxLme--JLHpzas&ts=1600812000&e=0)
Čeho se vyvarovat?
- krájení velmi tvrdých a zmrzlých potravin
- domácímu přebrušování
- páčení, lámání a pádu na zem
Kde nakoupit kvalitně a za dobrou cenu?
www.ceratio.cz