Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Necvičíte ráda? Chyba! Pomůže vám to k orgasmu

26. března 2012 | 06:37

Pokud máte v sexuální oblasti problém se svým uspokojením, začněte cvičit. Posilování vám může přinést netušené vedlejší účinky. Kromě hezkého těla a dobré nálady, dokonce i orgasmus.

Pokud vám chybí nějaké to sexuální roptýlení a ve vašem okolí není nikdo, kdo by vám ho mohl dopřát, nezoufejte. Stačí zaskočit do fitka. Podle nového průzkumu vás mnoho z běžných cviků přivede až k orgasmu, a to přesto, že na sex zrovna nemáte ani pomyšlení.

Stačí prý k tomu párkrát zvednout činky, či zapotit se při spinningu. Nejúčinnějším cvikem pro tento účel je však posilovací stojan na břišní svalstvo zvaný Captain's chair.

Slasti na něm můžete dosáhnout díky tomu, že se ve stoje opřete, předloktím se zavěsite na polstrovené opěrky, pevně se chytnete madel a plynule přitahujete kolena k tělu do pravého úhlu.

Uvažuji o koupi rotopedu.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Tím, že zapojujete břišní svalstvo, uvnitř těla spouštíte další netušené pochody. Alespoň to trvdí spousta ze 370 žen od 18 do 63 let z petitýdenní studie provedené na uneverzitě v americké Indianě. Proč je tam ale vůbec napadlo takový průzkum dělat?

Takzvaný "coregasm", tedy orgasmus vyvolaný cvičením, byl totiž poprvé popsán už v roce 1953, ovšem ne nijak podrobně, protože byl brán, jako komplikace cvičení.

Co tedy vědci zjistili nyní? Po jejich "k orgasmu posilovacím" testování téměř polovina žen přiznala, že cítila sexulální vzrušení při cvičení minimálně desetkrát, a to i když neměly na sex vůbec chuť. A až na vrchol je nejčastěji přivedlo právě posilování svalů břicha.

Pokud nemáte příslušný posilovací stroj zabírají i jiná cvičení, například jóga, "šlapání na kole" v leže na zádech, nebo mírné zvedání ze sedu na balančním míči.
Posilujte své tělo
Autor: profimedia.cz
"Dále můžete zkusit třeba šplh po laně či po tyči, intenzivní jízdu na kole, běh, nebo vzpírání. Vlastně všechno, kde extrémně zapojujete břišní svaly," potvrzuje vedoucí výzkumu Debby Herbenick.

"Naše údaje jsou zajímavé, protože ukazují, že orgasmus není nutně  spojený jen se sexem. Může nás to velmi poučit, o všech tělesných pochodech, keré vedou k orgasmu žen," doplňuje "sexuální" vědkyně.

Děkujeme tedy vědcům, že nám vyzjistili další cestu, jak přijít orgasmu, a že je pro ženu velmi pozitivní věc, ať už k němu přijde jakkoliv. Třeba právě cvičením.

A tak dámy spojme příjemné s užitečným - posilujme. Budeme mít krásná plochá vypracovaná bříška a ještě si užijeme!

 

Cvičení, které vás nejspíš přivede k orgasmu:

Břišní posilování: 51,4%
Vzpírání: 26,5%
Jóga: 20%
Cyklistika: 15,8%
Běh: 13,2%
Pěší turistika: 9,6%