Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Inspirujte se na dnešní večeři!

Gyros s česnekovým dresinkem
9. září 2011 | 15:13

Zkuste řecký gyros s dresinkem. Se správným kořením z vás během 20 minut bude hvězda  provoněné kuchyně.

I v době, kdy si můžete do telefonu stáhnout aplikaci, která vymýšlí recepty podle aktuálního obsahu vaší ledničky, zůstává klíčem k úspěchu v kuchyni dobrý nápad. Pokud se včak žádný nedostaví, hodí se trocha inspirace. Co třeba zavzpomínat na dovolenou v Řecku?

Šumící moře, vyhřáté pláže, uličky zalité večerním sluncem a taverny, z nichž se line nezapomenutelná vůně pečeného masa. I ten, kdo v Řecku nikdy nebyl, ví, že tradiční stálicí místní kuchyně je gyros. Lze ho podávat v mnoha úpravách, základem je ale vždy maso a dresink.

Oblíbená značka Knorr přichází s šikovnou novinkou Knorr Inspirace 2v1, díky níž připravíte originální večeři dřív, než bys řekl Atény. Dva propojené sáčky obsahují dvě různé směsi pečlivě vybraného koření – jeden ochutí maso, druhý dresink.

Stavte se cestou z práce pro vepřovou krkovici, jogurt a čerstvou zeleninu, nezapomeňte na koření Knorr a až si stoupnete ke sporáku, zalije se váš domov během 20 minut vůní pečeného masa, lahodnou tak, že by snad dokázala přilákat ke stolu samotného Onassise. Netřeba ale rovnou dělat dojem na miliardáře, důležitější je spokojenost domácích strávníků. U těch budete díky voňavé vzpomínce na Řecko jistě za hvězdu. A až jim příště pro změnu uvaříte turecký kebab s paprikovým dresinkem, tak možná za úplnou superstar.

 

Gyros s česnekovým dresinkem


Ingredience: 500g vepřové krkovice, 1 malý bílý jogurt, 4 polévkové lžíce oleje, koření Knorr Gyros, čerstvá zelenina na přílohu


Doba přípavy: 15 – 20 minut


Postup:
1) Smíchejte v misce obsah většího pytlíku koření se 4 lžícemi oleje a přidejte nakrájené maso. Nechte 2 minuty odpočinout.
2) V další misce promíchejte bílý jogurt s obsahem užšího sáčku koření, misku zakryjte a dejte na 8 minut do ledničky.
3)Marinované maso pečte na rozpálené pánvi dokud nezhnědne.
Tip: V případě, že chcete zjemnit chuť česnekového dresinku, přidejte k němu ještě navíc jednu polévkovou lžíci majonézy.

Více inspirace najdete na http://www.knorr.cz.

Diskuse ke článku
.
Související články