Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Connie: Manžel mě znetvořil, ale pořád ho miluji!

Conie se pokusil zabít její manžel.
29. srpna 2010 | 15:38

Jednoho dne se Američanka Connie Culp (47) vzbudila, koukla se na sebe do zrcadla a měla skvělou náladu. Potom ji manžel Thomas střelil do obličeje a všechno se změnilo. Na operaci obličeje čekala dlouhé čtyři roky. Teď už může konečně vyjít mezi lidi a nestydět se za to, jak vypadá.

„Je skvělé, co lékaři dokázali. Bůh mě miluje,“ prohlašuje šťastná žena. Na pomstu manželovi nemá údajně ani pomyšlení a tvrdí, že ho stále miluje. Čas se ale vrátit nedá a pár se rozvádí.

Obličej napadrť

V červnu 2004 se Connie Culp změnil život od základů. Její manžel Thomas chtěl zabít ji a potom sebe. Pokus o vraždu a sebevraždu se mu ale nepovedl, oba přežili. Za tento šílený čin šel na sedm let do vězení, ale letos bude propuštěn na podmínku za dobré chování.

Až vyjde ven, bude moct zase žít normální život. Jenže Connie je zohavena na celý zbytek života. Měla úplně rozstřelený obličej. Z nosu, tváří a horní čelisti jí zbyla jen krvavá díra plná úlomků obličejových kostí.

Čtyři roky po nehodě se Connie konečně dočkala operace. Stala se tak první Američankou, která podstoupila tak zásadní zákrok. Novou tvář dostala od stejně staré ženy. Z nemocnice bude už brzy propuštěna a vede se jí dobře. Po zákroku se podívala do zrcadla a pomyslela si: „Konečně mám nos a rty.“

Nový začátek

Už teď se byla projít do nákupního centra a cítila se skvěle. „Bylo to skvělé, nikdo se na mě nekoukal divně. Byla jsem prostě jednou z mnoha,“ říká Connie s nadšením. Náročná operace trvala dvacet dva hodin a přítomno bylo čtyřicet členů lékařského personálu.

V současné době musí denně sníst dvacet různých prášků, aby se jí vytvořily mimické svaly. Její čelisti jsou stále oteklé, ale podle lékařů brzy by se to mělo změnit. Ve tvářích má už ale dokonce trochu citlivost, nervová zakončení se lepší.

„Když jsem poprvé musela kýchnout, nevěděla jsem, co s rukama,“ dodává se smíchem Connie.

a se smíchem dodala: „Když jsem poprvé musela kýchnout, nevěděla jsem, co s rukama.“
Autor: INT, mivr