Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zima končí, virózy nikoliv!

22. března 2010 | 08:00

Máte-li pocit, že letošní tuhá zima a s ní hrozba virových onemocnění je už konečně na ústupu, můžete se ošklivě mýlit. Právě střídání mrazivého počasí s občasnými teplejšími dny mívá za následek oslabení imunity.

Zřejmě to bude znít jako otřepané klišé, ale prevence je v tomto případě opravdu nejdůležitější. Lékaři se na celém světě  shodují , že nejlepší metodou v boji proti chřipce a nachlazení je stále  připomínaná prevence.. Nic účinnějšího neexistuje.

TRIBOX Vitamín C 300 mg
Autor: Rapeto a.s.

Velkou oporou v dobách zvýšené nemocnosti je určitě přísun nezbytných vitamínů, minerálů a stopových prvků. Nepodceňujte jejich příjem, ať už v přírodní formě (ovoce, zelenina), tak i ve formě doplňků stravy. V lékárně si můžete vybrat jak jednotlivé vitamíny (C, B, atd.) či minerály a stopové prvky (zinek, hořčík aj.), tak i komplexní přípravky, které obsahují navzájem doplňující se složky tak, aby byl zajištěn co nejefektivnější přísun potřebných látek. Příkladem je TRIBOX Vitamín C, který vedle „céčka“ obsahuje zinek, šípek a inulin. Kombinace vitaminu C a zinku eliminuje vznik a zmírňuje průběh virových a bakteriálních infekcí. Šípek je přírodní zdroj vitaminu C, obsahuje flavonoidy, třísloviny, organické kyseliny důležité pro odolnost organismu. Inulin je rostlinná rozpustná vláknina s prebiotickým efektem. Stimuluje růst a aktivitu střevní mikroflóry, která významným způsobem ovlivňuje imunitní systém.  TRIBOX Vitamín C můžete koupit v lékárně a výrobcem je společnost RAPETO, a.s, výrobce tradičního Pangaminu.

TRIBOX Vitamín C 600 mg
Autor: Rapeto a.s.

Pokud Vás však přece jen přepadne chřipka či nachlazení, nepřecházejte je a určitě se snažte dodržet potřebnou léčbu i rekonvalescenci. Produkty řady TRIBOX myslí právě i na to období, kdy jste nějaké chřipkové onemocnění prodělali. TRIBOX Normatyl se stal i díky své naprosto unikátní kombinaci prebiotik a probiotik nejkomplexnějším produktem určeným k rekonvalescenci imunitního systému v oblasti doplňků stravy. Obsažený vitamín C, zinek eliminují vznik a zmírňují průběh virových a bakteriálních infekcí a zároveň stimulují regeneraci organismu po prodělaných onemocněních. B-komplex a především probiotika + prebiotikum inulin posilují imunitní systém, napomáhají k opětovnému dosažení biologické rovnováhy střevní mikroflóry. Přípravky z řady TRIBOX jsou jedinečné díky technologii třívrstvých tablet a v lékárně jsou k dostání ve formě cucavých tablet s příjemnou chutí.

TRIBOX Normatyl
Autor: Rapeto a.s.

Možná už začínáte být na rady a doporučení týkající se větší péče o  zdraví a chrlící se snad ze všech médií, jemně alergičtí. Věřte ale, že zabývat se prevencí a předcházet dlouhodobě nemoci, byť to znamená určitá omezení a důslednost, se opravdu mnohonásobně vyplatí. Pokuste se tedy udělat pro imunitní systém maximum, přičemž můžete svoji snahu doplnit správnou potravou či ověřenými doplňky stravy s obsahem vitamínů a stopových prvků. Ovšem, nezapomeňte, že žádný doplněk stravy z lékárny nikdy nevynahradí skutečnou aktivitu a vlastní zájem o zdraví.

Více informací naleznete zde.

Diskuse ke článku
.
Související články