Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jamie, takhle se dítě nedrží! Chceš ho zmrzačit?

Jamie je zřejmě svými podnikatelskými aktivitami a natáčením pořadů o vaření tak unavený, že úplně zapomněl, jak se má držet novorozenec.
25. září 2010 | 12:36

Oblíbený kuchař Jamie Oliver si pravděpodobně spletl syna se šiškou chleba. Jak jinak si vysvětlit fotografii, která ho zachycuje cestou z nákupu s vytouženým synem v náručí. Ten však nemá podepřenou hlavičku. Unavený Jamie tak vysloveně hazarduje s jeho životem.

Jamie není otcem poprvé. Jen to by ho „snad“ alespoň trochu omlouvalo. On má už ale doma tři dcery. A i když od narození té nejmladší uplynulo pouhých šestnáct měsíců, zřejmě zapomněl, jak se správně novorozenec drží. Možná by tedy nebylo od věci, osvěžit si své znalosti v některém z kurzů pro nastávající rodiče.

.
Autor: profimedia.cz

„Jamie si je plně vědom, že malé dítě musí mít opřenou hlavičku, a dělá to stejně dobře, jako každý jiný otec. Je to přece už jeho čtvrté dítě, zná pravidla a ví, jak s dětmi zacházet,“ řekl médiím tiskový mluvčí kulinární hvězdy.

Únava oba přemohla

Populární kuchař je zřejmě vyčerpaný z bezesných nocí. Únava se zračí na jeho tváři. Zarudlé oči vypovídají o nedostatku spánku. Ale i když Buddyho poloha nevypadá příliš pohodlně, on zřejmě o ničem neví a spokojeně si v náruči milujícího otce spinká.

Každý správný rodič ale ví, že se novorozeně musí vždy držet tak, aby jeho hlavička byla podepřena rukou či paží a nevyvracela se dozadu. Takhle malé dítě totiž ještě nemá dostatečně vyvinutou páteř a neudrží samo hlavičku. A při špatném způsobu držení může snadno dojít k trvalému poškození páteře.

.
Autor: profimedia.cz

Starostlivá modelka ví, jak na to

Jeho žena Jools (34) by mohla Jamiemu dát lekci v rodičovství. Když si druhý den vyšla s kamarádkou a synem na procházku, celou dobu jeho hlavičku pečlivě přidržovala. Možná chtěla ukázat fotografům, že na rozdíl od manžela dobře ví, co je pro jejího malého syna Buddyho nejlepší.

Autor: lena, mivrk
Klíčová slova: jamie oliver;dítě;otec;
Diskuse ke článku
.
Související články