Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Filmová partnerka Swayzeho má zhoubný nádor!

7. září 2010 | 05:05

Film Hříšný tanec je proslavil. Když Jennifer Grey (50) tančila v pevném objetí Patricka Swayzeho (†57), prožívaly jejich lásku miliony fanoušků u televizních obrazovek.

Podobně se pak pohledy všech upínaly k Patrickovi, když bojoval s rakovinou slinivky břišní. Zákeřnou chorobu nedokázal hollywoodský idol porazit a loni v září jí podlehl. Teď bojuje s rakovinou i Jennifer. Herečce, která si delší dobu stěžovala na bolesti, našli lékaři v krku malý uzlík. Vyšetření ukázalo, že jde o zhoubný nádor a Jennifer se musela podrobit operaci...

Po natočení Hříšného tance se po Jennifer slehla zem. Změnila si vizáž, nechala si udělat plastiku nosu, ale filmaři ji přestali obsazovat. Před časem ji však oslovili televizní producenti s tím, zda by nechtěla tančit v show Dancing With The Stars (Když hvězdy tančí).

Její návrat na obrazovky však přerušila krutá zpráva. Herečka si dlouhodobě stěžovala na bolesti krku. Vyhledala proto lékaře a ti jí oznámili, že má v krku zhoubný nádor. Před začátkem soutěže se proto rozhodla podstoupit operaci. Po odstranění části karcinomu však na Jennifer čekal šok – ukázalo se, že nádor byl zhoubný.„Mám nový krk a mé tělo je aktuálně v pořádku. A zatím nemám rakovinu!“ prohlásila herečka, která se snaží neztrácet optimismus.

Swayze svůj boj s nemocí prohrál

Swayzemu diagnostikovali lékaři rakovinu v lednu 2008. Herec se podrobil chemoterapiím a navzdory silným bolestem dokončil detektivní seriál Zvíře. Nakonec boj s nemocí prohrál, poslední dny strávil v ústraní na svém ranči u Los Angeles, kde ve společnosti své manželky Lisy Niemi (54) loni v září zemřel. Rakovina v posledním stadiu byla nedávno odhalena i u herce Michaela Douglase (65, Základní instinkt).

Autor: INT, vk