Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zelenková slaví šedesátiny: Zůstala jsem úplně sama

4. června 2010 | 05:00

Zpěvačka Jitka Zelenková (59) slaví zítra šedesátiny. Osud ji vybavil do světa sametovým hlasem, hustými kudrnami a aby nebyl zas tak štědrý, vyvážil to tím, že jí nedopřál svatbu. Kolegyně se vdávaly podruhé, potřetí, jen Jitka pořád nic. „Měla jsem štěstí na charismatické muže, ale nebyli to partneři pro život,“ přiznává Zelenková. Vadilo jí hlavně to, že byli ženatí.

Jedenáct let žila Jitka jen pro Ladislava Štaidla (65), který měl doma ženu Aňu a tři děti. „Láďova rodina pro mě byla nedotknutelná,“ vzpomíná Jitka na dobu před čtyřiadvaceti lety. „Strašně jsem ho milovala, stačilo, že se Láďa objevil ve dveřích a já přestala mluvit. Láska mě motivovala, táhla nahoru, chtěla jsem být vedle něj úspěšná a hezká,“ dodala oslavenkyně. Ve všem smutném se snaží najít něco pozitivního.

Jitka dnes žije sama. Nejlepší přítelkyně zpěvačky Dáša Orlíková (†68) podlehla v létě 2007 rakovině, maminka je nemocná a potřebuje odbornou péči a poslední vztah s horalem Milošem se Jitce rozpadl před sedmi lety. „Samota mi nevadí. Já ji přímo potřebuju,“ tvrdí ale Zelenková. Nelituje se.

„Chtěla bych muže, který mi dá svobodu. Setkávali bychom se jen kdybychom chtěli,“ sní zpěvačka. Dotyčný by prý mohl být Francouz s vlastním domečkem na pláži. Veselý, vtipný a šarmantní. Proč ne? K šedesátinám ho ale Zelenková ještě určitě nedostane.

Co Zelenková do teď stihla

První dáma milostných balad vstoupila do showbyznysu v 17 letech, působila například v pražském Divadle Rokoko. Od roku 1973 vystupovala 14 let s Karlem Gottem a Ladislavem Štaidlem. Pak spolupracovala s Rudolfem Roklem, Václavem Hybšem a Felixem Slováčkem.

Mezi její největší hity patří Ty mně smíš i lhát, Rád, Haleluja a Když se narodíme. K jubileu připravila Jitka 3 CD Zlatá kolekce, kde jsou sólové písně, duety i tria.

Autor: Hana Höschlová