Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Deset podob lásky: Jak se milují slavní?

Fotografie
1. května 2010 | 05:01

Přinásíme deset májových Love Story z českého showbyznysu. jak celebrity prožívají lásku? Jak snáší oddělení, věkový rozdíl.

Láska multikulturní

550714:gallery:true:true

Modelka Zuzana Rosáková (31), dcera známého moderátora, má slabost pro snědé muže. Deset let byla vdaná za Alžířana Faycala Chahiho (31), jejich vztah ale před rokem a půl skončil. Čtyři měsíce po rozvodu se Zuzana znovu zamilovala. Ani tentokrát není její vyvolený modrooký blonďák, ale Tunisan Imed Jeddai. Současný muž jejího srdce se zatím zdá mnohem tolerantnější, nevadí mu totiž ani přehlídky spodního prádla. Koneckonců jako majitel cestovní kanceláře, která dlouhodobě spolupracuje se soutěžemi krásy, dovede ženský půvab své přítelkyně náležitě ocenit.

Na otázku, co se jí nejvíc líbí na snědých mužích, a jestli jsou opravdu tak skvělí milenci, Zuzana reaguje se smíchem: „Tak jednak se mi líbí fyzicky, ale také mi vyhovuje jejich temperament a vnitřní energie. Té mají určitě mnohem víc než čeští muži. Jejich energie může být někdy i negativní, takže je z toho ve vztahu taková ta italská domácnost, ale to nevadí, pořád lepší než nuda. Navíc tihle muži, když založí rodinu, tak je pro ně vším a hodně se jí věnují. A jako milenci? Jsou opravdu skvělí!“

Láska s papírem

550738:gallery:true:true

Českým rekordmanem v počtu uzavřených sňatků je rozhlasový režisér Karel Weinlich (80) – na radnici stál se svou vyvolenou už desetkrát. Nejkratší lovestory trvala pouhých čtrnáct dnů, ta nejdelší skoro dvacet let. „Byla to vždycky velká vášeň, kvůli ženám jsem nespal, ženám jsem dal všechno.“ I jeho manželky jsou stále mladší – ta poslední skoro o třicet let.

Láska v nemoci

550716:gallery:true:true

Láska uzdravuje a hory přenáší. Tohle rčení přesně sedí na muzikanta Laďu Kerndla (65) a jeho ženu Miladu (53). Se zákeřnou rakovinou bojoval Laďa několik let a jeho žena Milada mu byla největší oporou. Nakonec svou bitvu vyhrál, navzdory předpovědím lékařů, kteří mu dávali posledních 48 hodin života. „Teprve nedávno jsem se dozvěděl, že jsem měl nulovou šanci na přežití. A já tu bitvu vyhrál. Kdybych tehdy umřel, moje rodina by žila úplně jiný život. Nepostavil bych dům, kde všichni žijeme, nikdo by mě v Česku neznal, nenatočil bych žádné desky. Jsem šťastný, že jsem tady.…“ vzpomíná ještě dnes se slzami v očích Laďa Kerndl.

Deset let poté, co se dozvěděl o své nemoci, uhodila rakovina znovu. Tentokrát však postihla jeho ženu Miladu. „Zpráva o nemoci mé ženy mě položila mnohem víc, než když jsem se musel vyrovnat se svojí rakovinou. Snažil jsem se, aby na mě nic nepoznala, ale hrozně jsem se o ni bál. Naštěstí s nemocí zabojovala a dostala se z toho. Krize nás stmelila.“

Láska napříč generací

550717:gallery:true:true

Seznámení Petra Jandy (67) s krásnou Alicí (27) probíhalo před devíti výhradně v její režii – přišla si tehdy k Petrovi pro autogram. Určitě ji tehdy ani ve snu nenapadlo, že česká rocková legenda bude mužem jejího života. Několikrát měl jejich vztah na kahánku, nejvíc před dvěma lety, kdy se neúspěšně pokoušeli o miminko. Dnes patří mezi nejzamilovanější dvojice v českém showbyznysu a šťastný Petr Janda vozí v kočárku svou malou Anežku, která se narodila loni v srpnu.

„Samozřejmě že ten čtyřicetiletý věkový rozdíl je příliš velký. Už dvakrát jsem Alici vypudil ze svého života, protože jsem si to uvědomoval velmi dobře. Dvakrát jsem se s ní rozešel. Řekl jsem jí: Hele, to je prostě nesmysl, já ti tady blokuju život a ty potřebuješ žít úplně jinej život než se mnou. No... ale nevydrželi jsme to a vrátili se k sobě. Láska si nedá poručit."

Láska na druhou

550735:gallery:true:true

Když Karel Schwarzenberg (73) poprvé uviděl Theresu Hardegg, zamiloval se. Jenže jí bylo sedmnáct let a na svatbu vůbec nemyslela. Na jeho druhou nabídku, kterou dostala o deset let později už ale kývla. Svatba byla na zámku v Seefeldu, kousek od českých hranic, trvala tři dny a přišlo na ni na stovky hostů. Brzy se jim narodili dvě děti – Jan Nepomuk a Anna Karolina.

Jenže se objevila první krize. Theresa se zamilovala do jiného muže a narodil se jí nemanželský syn Karel Filip. Karel Schwarzenberg se v tu chvíli projevil jako velmi tolerantní manžel a levobočka přijal. Po dvaceti letech ale jejich manželství skončilo. I po něm zůstali s Theresou přáteli a tak se jejich okolí (včetně dětí) moc nedivilo, když se před dvěma lety znovu vzali. Druhá svatba ale byla už mnohem méně okázalá.

Láska na dálku

550718:gallery:true:true

Odborníci tvrdí, že láska na dálku vydrží jen velmi tolerantním partnerům. Zdali mezi šťastné páry, které spolu vydrží navzdory stovkám kilometrů, bude patřit i Lucie Borhyová (31) a její řecký příte Niko Papadakis (32), je zatím ve hvězdách. Každopádně sama Lucie zatím prohlašuje, že jí vztah na dálku vyhovuje.

Láska zamřížovaná

550732:gallery:true:true

Manželé Tauchenovi jsou čeští Bonnie a Clyde. Když Dagmar Tauchenová přepadla vězeňskou ochranku, která jejího manžela přivezla na ošetření do nemocnice, netušila, že to je poslední akce, kterou se svým mužem podniká. Nakonec je stejně policie obklíčila a její manžel spáchal sebevraždu. Ona sama skončila v nemocnici s těžkým střelným poraněním a teď čeká na soud. „Nezbývalo nám již žádné jiné řešení. Buď život na svobodě, nebo společná smrt na svobodě. A přesně to se stalo. Já jsem přežila jen náhodou,“ řekla v rozhovoru. Místo pětiletého čekání na zavřeného manžela si teď půjde do vězení sednout ona, muže už nikdy neuvidí a za trestný čin, který spáchala z lásky, ji hrozí až 8 let vězení.

Láska dvojjazyčná

550721:gallery:true:true

V Česku patřila mezi topmodelky, vzala si známého moderátora a nechyběla snad v žádném společenském časopise. Alena Šeredová (31) ale raději odjela za prací do Itálie a tam obrátila svůj život naruby. I tady se dokázala prosadit jako modelka, herečka a ačkoliv italština není její rodný jazyk, patří k populárním moderátorkám.

K její slávě jistě přispělo i to, že už čtyři roky tvoří pár s jedním z nejlepších fotbalových brankářů světa, Italem Gianluigi Buffonem (31). Má s ním dva syny a jediné co chybí, je snubní prstýnek na prsteníčku levé ruky. Na podzim tahle česká Italka prohlásila, že ve svatebních šatech musí být hubená. Svatba by mohla být okamžitě, protože Alena byla už měsíc po porodu štíhlejší, než před otěhotněním.

Láska z práce

550720:gallery:true:true

Libuše Šafránková (57) a Josef Abrhám (70) se potkali začátkem sedmdesátých let v pražském Činoherním klubu. V té době se jen tajně chodili dívat na představení toho druhého. Josef Abrhám byl totiž zadaný – jeho přítelkyní byla zpěvačka Naďa Urbánková. „Pepu jsem velmi milovala. Když to srovnám s ostatními muži, s odstupem bych řekla, že snad nejvíc. Moc jsem si s ním přála mít dítě,” vzpomíná na svou tehdejší lásku Naďa. S populární zpěvačkou se Josef Abrhám rozešel a v roce 1976 si vzal Libušku – skoro rok po svatbě se jim narodil syn Josef, od kterého se už dočkali dvou vnoučat.

Láska komplikovaná

550734:gallery:true:true

Nejznámější gay pár českého showbyznysu tvoří bezesporu Janis Sidovský (41) a Pavel Vítek (47). Jsou spolu už dvaadvacet let a byli jedním z prvních párů, který uzavřel registrované partnerství. Jejich svatba-registrace byla velkou společenskou událostí. „Čím delší náš vtah je, tím víc se mi v něm líbí. Není to ale vždycky červená knihovna,“ říká Pavel Vítek.

Autor: alk
Klíčová slova: láska
Diskuse ke článku
.