Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vyléčený Štolpa: S manželkou chci další dítě

15. dubna 2010 | 07:01

Herec Roman Štolpa (45) přišel do Divadla Milénium předvést obnovenou rodinnou idylu. Se syny Matějem a Jakubem konečně ukázal i manželku, k níž se vrátil po nevěře s kolegyní Markétou Plánkovou (31).

„Se ženou jsme zjistili, co jeden pro druhého znamenáme,“ řekl Blesku. Dokonce nevyloučil, že by vztah utužili dalším dítětem.

Roman Štolpa se pokorně vrátil k manželce a synům a od doby, kdy ukončil protialkoholní léčení, se nenapil. „Alkoholismus je nemoc a člověk se ji musí naučit zvládat, což se mi dřív nedařilo. Doufám, že teď jdu po správné cestě,“ řekl Blesku herec v Divadle Milénium, kam si přišel vyzvednout svoje syny, kteří si poprvé zahráli v představení rockové opery Oidipus Tyranus. Doprovodila je i paní Štolpová, která se poprvé ukázala na společenské akci. „Ona není z branže, hájí si své soukromí,“ vysvětloval Štolpa.

Obnovené soužití s manželkou si velmi chválí. „To, co se stalo, mělo na náš vztah úžasný vliv. Všechny problémy ho utužily. Semkli jsme se dohromady. Zjistili jsme, co jeden pro druhého znamenáme, a začali si toho vážit,“ svěřil Blesku. „Pokoušíme se neopakovat chyby, které jsme předtím dělali, a věřím, že nám to vydrží strašně dlouho, nejlépe do smrti,“ dodal. Nevyloučil, že by manželský svazek utužili ještě třetím potomkem. „Je to intimní záležitost, ale až to přijde, tak to přijde,“ usmíval se.

Štolpa začal znovu i po pracovní stránce, stal se programovým šéfem Divadla Milénium, připravuje několik nových představení. „Mimo jiné to bude první české divadelní zpracování inspektora Colomba, které budeme hrát v Divadle Broadway,“ pochlubil se. Jedinou stinnou stránkou jeho života je komplikovaný vztah s Plánkovou, která je matkou jeho dcery Agáty. „O tom vůbec nechci mluvit,“ dodal Štolpa.

Autor: Saša Šeflová