Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Františka: Klaus je jednička, Paroubek propadák

Fotografie
5. dubna 2010 | 14:14

Poslední díl módního speciálu Magazínu Blesk, který Blesk.cz o velikonočním víkendu postupně představuje, patří politikům. I ty hodnotila šestice odborníků z módní branže, jež redakce magazínu vybrala.

Tři vizážisté, jedna módní návrhářka plus dva módní teoretici – takové bylo složení poroty. Měla jsem čest být jejím členem. Známkovalo se tajně. Jako ve škole - jednička byla nejvíc, pětka znamenala nedostatečně. Verdikt poroty Blesk.cz přináší a já si dovolím přidat komentář. Je ryze subjektivní a nemusí se vždy shodovat s názorem členů poroty. Výsledný názor je na každém čtenáři.

Kdo uspěl?

533637:gallery:true:true

Václav Klaus (68) - Prezident České republiky
Celková známka: 1

Václav Klaus se obléká v rámci svého věku a postavení. Od prezidenta se neočekává, že bude módní ikonou. Od něj se přepokládá solidnost, jíž dostojí a svou marnivost uspokojuje v detailu jakým je např. aristokratický monogram. I já mu dala jedničku.

533644:gallery:true:true

Karel Schwarzenberg (72) - Předseda TOP 09
Celková známka: 1,5

Schwarzenberg je muž, jenž byl k vytříbenému vkusu trénován od dětství. Předseda TOP 09 dává přednost tradičnímu britskému šatíku, který je poněkud těžkopádný, nicméně jeho postavení pečetí. Nic víc ani míň.

533640:gallery:true:true


Ondřej Liška (32) - Předseda strany Zelených
Celková známka: 2

Třicátník Liška je staromladou obětí své profese. Ani on není příznivcem kontinentálního šatníku úhledného playboye. Styl károvaných sak a flanelových kalhot univerzitního anglosaského profesora je mu mnohem bližší. S tím konvenuje i výběr brýlí, které střídá. Jen nedokáže tuto vizi dovést k dokonalosti.

Kdo propadl?

533641:gallery:true:true

Mirek Topolánek (53) - Bývalý leader ODS
Celková známka: 3,8

Někteří módní experti označují šatník expremiéra za buranský. Já bych tak přísná nebyla. Kontroverzní Topolánek si ve formálním outfitu vede dobře. Bohužel v civilu leckdy nedokáže rozeznat kolotočovou parádu od střídmé ležérní noblesy. Bohužel není jediný veřejně činný frajer, kterému se to nedaří.

533642:gallery:true:true

Radek John (55) - Předseda Věcí veřejných
Celková známka: 4,4

Bývalá investigativní hvězda TV Nova nikdy nebude módním arbitrem. Oblek z donucení, jinak džíny, košile, mikiny... Nedbalá a nudná garderoba ulice. Otázkou je, zda se jedná o cílenou image – jít s lidem, být lidový. Vycházet ze své podstaty, těžit z handicapu. Jako imagemaker bych tuhle roli nepodceňovala.

533639:gallery:true:true


Jiří Paroubek (57) - Předseda ČSSD
Celková známka: 5
Paroubek na svou blahobytnou postavu v rámci stylingu doplácí Vyštíhlené obleky nepřichází v úvahu, luxusní pastelové pulovry ztrácí na objemném břichu šmrnc. Pan Paroubek přes veškerou snahu zůstal u parády adekvátní vkusu šéfa totalitního podniku RAJ. Pruhy by mu každopádně měla choť Petra zakázat.

Autor: Blesk magazín, Františka Čížková, šim