Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Držitelka Českého lva Plodková: Práce mi vzala chlapa i divadlo

Po blondýnce s modrýma očima teď touží všichni režiséři
23. března 2010 | 05:00

Herečka Jana Plodková (28), čerstvá držitelka Českého lva za roli ve snímku Protektor, nemá na sebe minutu volného času. Nový seriál Zázraky života na TV Prima ji dokonce zaneprázdnil natolik, že se rozhodla ukončit i angažmá v brněnském HaDivadle.

„Všechno mi to teď v tom životě tak hezky plyne,“ říká Jana i přesto, že už dva roky žije sama. „Zvykám si pomalu na sebe,“ přiznala.
Michaela Remešová

Přestože z Jany vyzařuje charisma a sex-appeal, po rozchodu s přítelem žije v pronajatém pražském bytě sama. „Nepřijde mi to tak dlouho,“ říká ale a dodává: „Tohle se nedá nijak ovlivnit. Věřím, že si mě někdo někdy najde. Já se o to ale snažit nebudu.“ A jak zvládá samotu? „Měním se. Nikoli ale zvnějšku, nýbrž zevnitř. Začínám chápat samu sebe a zvykám si pomalu na sebe,“ vysvětluje Ja

Plodková točí od rána do večera

V Brně má sice rozehraných několik her, čas na divadlo ovšem úplně ztratila. „Ty hry už jenom dohrávám a končím tam, i když se mi bude stýskat,“ přiznala Plodková. Nový seriál Zázraky života na TV Prima vzala velmi ráda. „Moc se mi líbilo to téma, především ale obsazení. To je pro mě zásadní, s kým hraji,“ říká Jana, která dostala v seriálu hlavní roli a točí denně od rána do večera. „A to jsme teď u pátého, šestého, sedmého dílu. A kdo ví, kolik jich ještě bude.

Počítám s tím, že teď se budu věnovat jenom Zázrakům,“ je rozhodnuta herečka, která Českým lvem rozhodně nezpychla. „Je to příjemná cena. Jsem ráda, že to takhle dopadlo, za žádný zlom v kariéře to ale neberu,“ míní. Pro rodačku z Jičína jsou v životě totiž zásadní, a tudíž i zlomová spíš všechna setkání. „Z nich se potom odvíjí život,“ říká.

Jana plodková přijala nabídku v seriálu Zázraky života
Autor: Jakub Ludvík

Autor: Michaela Remešová