Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Anna K.: K rakovině se přidala další nemoc

Fotografie
11. ledna 2010 | 05:00

Sotva se zpěvačka Anna K. (43) dostala z následků třetí chemoterapie, kterou jí lékaři naordinovali v rámci léčby rakoviny prsu, sklátila ji další nemoc.

Zpěvačka se po dlouhé době v neděli chystala veřejně vystoupit v pražském klubu Akropolis na narozeninách muzikanta Olina Nejezchleby (50), ale musela svoji účast zrušit.

Anna K. se léčí z rakoviny prsu už čtyři měsíce. Má za sebou už tři série chemoterapií a lékaři ji ujistili, že o prs nepřijde. Poté, co překonala následky třetí chemoterapie, kterou absolvovala na přelomu listopadu a prosince a která dala jejímu organismu pořádně zabrat, a nabírala pak novou energii na horách, se chtěla konečně podívat mezi přátele. Anna K. měla společně s Vladimírem Mišíkem, Vladimírem Mertou a dalšími kolegy vystoupit jako host nedělní oslavy padesátých narozenin svého kamaráda, rockového cellisty Olina Nejezchleby. Zpěvačka mu chtěla zazpívat pouze za doprovodu kytary. V pražském klubu Akropolis se jí ale nakonec návštěvníci nedočkali.

„Volali jsme, že Anna vystoupit nemůže. Hrozně se těšila, ale skolila ji viróza,“ řekla Blesku zpěvaččina manažerka Petra Švejdarová. „Ani by zpívat nemohla, bacil jí uvízl někde v krku, nemůže ani mluvit,“ upřesnila manažerka, která tak s Bleskem hovořila místo zpěvačky. Jinak se ale podle ní zpěvačka cítí dobře. „Přemýšlíme a plánujeme nějaké nové projekty,“ uzavřela.

Autor: Saša Šeflová