Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Anna K. má rakovinu prsu: Teď bojuji o život!

26. listopadu 2009 | 18:23

Už dva měsíce mám rakovinu prsu! Tuto šokující zprávu uveřejnila třiačtyřicetiletá Anna K. ve středu na svém oficiálním webu. V jedné vteřině se zpěvačce převrátil život naruby. Přišla o vlasy, nosí paruku a musela zrušit natáčení desky. Přesto statečná Anna bojuje jako lev se zákeřnou nemocí...

První informace o nemoci prozradila Anna K. na svých internetových stránkách. To, že onemocněla, zjistila zpěvačka před dvěma měsíci. Řekla to jen nejbližším a i když už začala s léčením chemoterapií, odehrála ještě tři koncerty s parukou.

"Jsem po druhé chemoterapii a čeká mě ještě dlouhá cesta, než budu zase zdravá. Nebojte se, bojuju jako lev a nehodlám nic vzdávat! Chci se tedy pokusit normálně pracovat," slibuje na svých webových stránkách všem svým příznivcům.

Momentálně se cítí Anna K. dobře, lékaři ji navíc sdělili, že léčba zabírá a o prs nepříjde. To že, přišla o vlasy je podle ní vedlejší detail.  „Své vlasy jsem měla ráda, ale klidně budu zpívat plešatá," říká zpěvačka, která v boji se zákeřnou nemocí neztrácí smysl pro humor.

Každoroční prosincový koncert v Lucerna Music Baru musela zpěvačka bohužel zrušit. Podle svých slov chce ale v lednu začít připravovat novou desku a pokud to bude možné, i dál koncertovat.

"Mám kolem sebe spoustu skvělých lidí, kteří mě mají rádi, takže věřím, že vše zvládnu a brzy bude všechno jako dřív. Pomůže mi, když mi budete držet palce a myslet na mě s optimismem. Nechci, abyste mě litovali, mnozí jsou na tom daleko hůř než já a taky bojují. Nejdůležitější je pozitivní myšlení. Já se o ně ze všech sil snažím a o to stejné prosím i vás, tím mi pomůžete nejvíc," píše zde dál.