Čtvrtek 16. května 2024
Svátek slaví Přemysl, zítra Aneta
Oblačno, déšť 20°C

Film Nine: Dámská jízda za 1,76 miliardy

8. listopadu 2009 | 05:00

Hvězdy první velikosti, astronomický rozpočet a erotické napětí snad v každém záběru. V Hollywoodu se rozhodli natočit slavný broadwayský muzikál Nine. Produkce za film zaplatila neuvěřitelných 1,76 miliardy korun!

Na place se sejdou Penélope Cruz (35), Sophia Loren (75), Marion Cotillard (34), Nicole Kidman (42), Kate Hudson (30), Fergie (34), Judi Dench (74) a jediný muž, Daniel Day-Lewis (52).

Režisér Rob Marshall se po úspěšné filmové adaptaci muzikálu Chicago vrhl na další broadwayskou klasiku, muzikál Nine. A opět sáhl mezi největší hvězdy. Jednu z hlavních rolí dostala Penélope Cruz, která bude tančit v krajkových kalhotkách, samodržících punčochách a vysokých podpatcích.

Nicole Kidman se poprvé od porodu dcery Sunday Rose (15 měsíců) nechala přemluvit na spolupráci s Hollywoodem. „Neměla jsem vůbec chuť začít zase točit. Když ale přišla nabídka na Nine, nemohla jsem odolat,“ svěřila se Kidman magazínu Vogue.

Francouzská hvězda Marion Cotillard také neskrývala nadšení: „Vždycky jsem si chtěla zahrát v americkém muzikálu,“ rozplývala se.

Dámskou jízdu naruší pouze jediný muž: Daniel Day-Lewis, který hraje filmového režiséra Guida Continiho.

Film popisuje, jak se pětatřicetiletý režisér vyrovnává s nadcházející krizí středního věku, tvůrčími i osobními problémy. Porovnává proto svoji manželku (Cotillard), milenku (Cruz), múzu (Kidman), matku (Loren), prostitutku z mládí (Fergie), módní návrhářku (Hudson), kostýmní výtvarnici (Dench).

Původní broadwayský muzikál z roku 1982 vyhrál 5 prestižních cen Tony Awards, včetně té za nejlepší muzikál.

Česká premiéra bude 14. ledna 2010.

Autor: jch, INT
Klíčová slova: film, Nine, muzikál
Diskuse ke článku
.
Související články