Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Idol Pattinson: Fanynky mě chtějí jako upíra!

5. listopadu 2009 | 05:00

Mladičký herec Robert Pattinson (23) se stal novým idolem žen. Ve snech jim saje krev jako upír Edward Cullen z filmové ságy Twilight a nenechá je chladnými, i když randí se svou filmovou kolegyní Kristen Stewart.

Jako model v pubertě Robert neuspěl, dal se však na hereckou dráhu a dobře udělal. Po rolích v několika filmech přišla ta zásadní - producenti filmu Harry Potter a Ohnivý pohár si ho vybrali pro roli Cedrica Diggoryho.

Sága Twilight, v jejímž prvním díle ztvárnil hlavní roli, pak Pattinsonovi zcela změnila život. Vystřelila anglického herce mezi hvězdy první velikosti. A během natáčení se také zamiloval - osudnou se mu stala jeho filmová partnerka Kristen Stewart, i když jejich vztah zatím oficiálně nepotvrdil.

Ani to však nebrání Robertovým fanynkám, aby na něj dělaly doslova nálety. Ty ho ale vnímají více jako upíra Edwarda Cullena a ne jako herce a muzikanta. Stěžuje si na to i sám Robert: "Ženy křičí a chtějí se dotknout Edwarda, ne Roberta." A tento problém má dopad i na jeho milostné vztahy, ve kterých si zřejmě nechává přece jen pootevřená zadní vrátka: "Stále mám pocit, že takto si přítelkyni nenajdu. S tímto pocitem se nedá přece randit."

Už teď je ale jasné, že ve druhém díle série Twilight se děj kolem Edwarda Cullena už točit nebude. Robert se pouze tu a tam objeví ve snech Taylora Lautnera alias filmového Jacoba Blacka. Hysterie kolem něj tedy možná lehce opadne a on si konečně bude moci naplno užívat vysněného randění...


Co o něm ještě nevíte?

  • Robert miluje hudbu, hraje na klavír a na kytaru
  • Má dvě starší sestry - Lizzu a Victorii
  • Kvůli své roli ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár se naučil potápět
  • Jeho hereckým idolem je Jack Nicholson
  • V castingu na roli Edwarda Cullena ve filmu Twilight porazil 3000 dalších adeptů
Autor: pal, INT