Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jiřina Jirásková po šesti operacích: Doma a šťastná!

24. října 2009 | 05:00

Jiřina Jirásková (78) je konečně z nemocnice doma. Herečka, která se 18. září musela podrobit náročné operaci břišní dutiny, se dočkala. Po pěti týdnech může obejmout svou fenku buldočka Amálku, která na ni tak trpělivě čekala.

Za posledních několik měsíců podstoupila Jirásková šest operací. „Myslela jsem, že už mám vybráno, ale přesvědčila jsem se o tom, že nikdy není tak zle, aby nebylo ještě hůř,“ svěřila včera Jirásková Blesku. Ani ve snu ji nenapadlo, že po sérii pěti operací přijde ještě šestá. Nyní je ale šťastně doma a už plánuje návrat na divadelní jeviště. „Mám domluvená představení v prosinci a rozhodně je zatím všechna rušit nehodlám. Uvidíme, jak bude,“ řekla herečka.

Zatím ještě nemůže být sama. Než se zcela zotaví, potřebuje někoho, kdo se o ni bude starat. Naštěstí má kolem sebe pár lidí, na které se může spolehnout. Konečně si herečka může sednout v obýváku do svého oblíbeného křesla u okna. „To je úleva, to se s nemocniční postelí nedá srovnat,“ přiznala Jirásková, z níž včera radost z návratu do vlastního bytu přímo sálala.

Autor: Hana Höschlová