Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šaty s Gottem přijdou na sto tisíc korun!

Karel Gott a americké modelky v jeho obrazech
19. října 2009 | 05:00

Kdyby se Karel Gott (70) někdy rozhodl přestat zpívat, může tak učinit s lehkým srdcem. Šaty, na které jsou přenášeny motivy jeho obrazů, jdou totiž na dračku. A jejich cena se vyšplhala až na sto tisíc korun! Zájem o takové róby rozpoutal New York.

„Když měl Karel v New Yorku výstavu reprodukcí svých obrazů a šatů s jejich motivy, za modely se skládala záloha přes tři tisíce dolarů,“ svěřil Blesku Zdeněk Kohák, který má Gotta jako malíře na starosti. Modely pocházejí z dílny módní návrhářky Ivety Řádkové a každá taková róba je solitér, který na sobě touží nosit i Miss World Taťána Kuchařová (21). Ta se ostatně Gottovy exhibice v New Yorku osobně zúčastnila a podle informací Blesku si nechala Slavíkův model ušít na tělo.

Gottův zeť: Nechal si udělat obří tetování! >>

Vernisáž si New Yorku nenechala ujít ani Taťána Kuchařová
Autor: archiv – Zdeněk Kohák

Momentálně je možné si šaty s Gottovými obrazy prohlédnout v Mělníku, kde jsou v Regionálním muzeu součástí výstavy zpěvákových certifikovaných reprodukcí. Jsou k mání za patnáct tisíc korun a je možné si zvolit i libovolný rozměr. Součástí výstavy je netradičně i genealogický Gottův strom, tedy podrobný rodokmen.

Autor: Michaela Remešová
Klíčová slova: karel gott, obrazy šaty
Související články