Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Válka Roseových po česku: Chci po něm 3,63 miliardy!

15. října 2009 | 16:05

Blesk.cz přináší exkluzivní rozhovor s Evou Vítkovou (40), bývalou manželkou miliardáře Radovana Vítka (38), okomentovaný jeho právníkem Tomášem Rybářem. Vítková chce po svém bývalém muži 3,6 miliardy korun jako majetkové vyrovnání!

Jde o sumu, která vysoko přesahuje porozvodová vyrovnání všech dob v Česku a těžko hledá konkurenci i v zahraničí. Je to například víc, než zaplatil bývalé ženě herec Harrison Ford (2 miliardy korun) nebo zpěvák Paul McCartney (1 miliarda korun).



Chcete na manželovi vysoudit rekordní částku 3,63 miliardy. Jak jste k takové sumě přišla?

Je to částka, kterou považuji za součást našeho společného jmění.

Jsou to peníze, které jste společně vydělali?


Ano, jsou to peníze z našeho společného podnikání.

Právník: Podle mých informací nejsou a nikdy ani nebyly. Neměla nikdy ani ponětí o tom, co můj klient dělá. Je to dobře patrné z toho, v jak obecné rovině se její tvrzení pohybují.

V případě, že vyhrajete tak vysokou částku, co budete s tolika penězi dělat?

Víte, že nevím? (na chvíli se zamyslí) No, asi bych se zase vrhla do podnikání.

Kdy a jak začala vaše rodinná firma?

S manželem jsem se seznámili na vysoké škole. On byl o dva roky mladší. V posledním ročníku jsme odjeli do Itálie. Já jsem tam myla nádobí a manžel pracoval za barem. První vydělané peníze jsme investovali do nákupu dek z Německa. Ty jsme pak prodávali formou přednášek po vesnicích.

Právník: Tento idylický příběh znám v trochu jiné verzi. Mytí nádobí paní Vítkové prý vydrželo přesně tři dny. Jelikož nestíhala a zdržovala provoz celé restaurace, byla po třech dnech vyhozena. Pracoval tak pouze Radovan, zatímco Eva si užívala volné léto na Lago di Garda.

Za čtyři roky podnikání si kupujete vilu za 50 milionů. To asi nebylo jen za prodané deky?

Ze začátku to byly ty deky a pak jsme na Slovensku založili investiční společnost, která spravovala deset podílových fondů. Pak jsme skupovali fondy na Slovensku.

Právník: Ani v této práci prý dlouho nevydržela, neboť její povýšené chování vůči kolegům vytvářelo dusnou až nesnesitelnou atmosféru. Měla dávat neustále najevo, že to ona je přítelkyní majitele společnosti.

DRUHÁ ČÁST ROZHOVORU ZDE>>>

TŘETÍ ČÁST ROZHOVORU ZDE>>>

ROZVODOVÁ TAHANICE V DATECH
6.10. 1995 Eva Klubková a Radovan Vítek jsou manželé. Svatba proběhne v Brně.

Říjen 2004 Po vleklých neshodách v manželství a údajné vzájemné nevěře opouští Eva Vítková manžela Radovana a stěhuje se z luxusní vily v Praze.

Leden 2005 Vítková podává žádost o rozvod. Vzápětí ji stahuje. O rozvod pak požádá Vítek a manželka se k němu připojuje.

Prosinec 2005 Soud předběžným opatřením svěřuje syna Radovana do výhradní péče matky. Vítek může syna vídat dva víkendy v měsíci.

Srpen 2006 Soud nakonec vyhoví otci a syna svěřuje do jeho výhradní péče. Důvod? Syn u psychologa tvrdí, že chce žít s otcem.

31.12. 2008 Manželství je po třinácti letech rozvedeno.

Duben 2009 Vítková vyhrává soudní spor o výživné. Vítek ji musí vyplatit jednorázově 3,2 miliony.

Říjen 2009 Vítková podala k soudu žádost o majetkové vyrovnání společného jmění. Žádá rekordní částku - 3,63 miliard.

Kompletní rozhovor s Evou Vítkovou a vyjádření právníka najdete v pátek v tištěném Blesku!

Žila jsem ve zlaté kleci - druhý díl rozvodové bitvy přinese v pátek ráno Blesk.cz!

Autor: Petr Konečný, Františka Čížková