Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nakupovali jsme s Romanou Pavelkovou

16. října 2009 | 05:00

Modelka a finalistka Miss ČR 2008 Romana Pavelková (25) dává přednost pořádnému nákupu potravin na celý týden, než by chodila do supermarketu každý den.

Vyrazili jsme s ní na nákup abychom zjistili co nakupuje, čemu se vyhýbá a jak si tak udržuje štíhlou postavu…

* Za základ svého jídelníčku Romana považuje kuřecí, rybí a hovězí maso, těstoviny, luštěniny a rýži. Nákupní vozík je také plný ovoce, zeleniny a biopotravin, jako např. přírodních ovocných a zeleninových šťáv, či baleného celozrnného chleba. U těstovin si vždy pečlivě zkontroluje, zda je na nich napsáno Made in Italy. „Italům se v těstovinách prostě nikdo nevyrovná,“ říká blonďatá kráska s úsměvem. Do zeleninových salátů přidává panenský olivový olej.



* Při nákupu se drží zásady „rychlých potravin“, tedy aby s nimi v kuchyni strávila co nejméně času a jídlo bylo rychle na stole. „Proto kupuji polévky v sáčku a různé hotové omáčky k těstovinám a masu,“ vysvětluje modelka.

* Přímo ulítlá je Romana na medu! Tomu se vyrovná snad jen její náklonnost k dobrým sýrům, hlavně francouzským, nedá také dopustit na mozzarelu s rajčaty.

* Zásadně nekupuje uzeniny, jen pro svého přítele občas šunku od kosti. Vyhýbá se vepřovému masu, ušetří také na sladkostech, nemlsá ani sušenky nebo čokoládu. Přímo nesnáší müsli tyčinky. „Jsou sice v módě, ale mě neberou,“ říká.

* Když chce modelka v jídle „hřešit“ dopřeje si k vínu nějaké slané crackery nebo si dá k jídlu tatarku. Ale jen malý kopeček…

Romana Pavelková se přiznala, že v supermarketech dost často podlehne různým prodejním fíglům a koupí si dovedně vystavené věci u pokladny, pro které sem vůbec nepřišla a v podstatě je nepotřebuje. Její slova se naplnila i v naší přítomnosti. Malé registrační smaltované značky ji okouzlily. „Pro začátek si vezmu jednu, pak se sem ještě vrátím,“ řekla nám s úsměvem a už ukládala do vozíku cedulku s nápisem „blondýna“…

Celková útrata – 2 320,40 Kč

Autor: Václav Suchan