Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kylie Minogue drtí Ameriku

Kylie Minogue Američany okouzlila
12. října 2009 | 12:05

Malá Australanka Kylie Minogue (41) se konečně dočkala ovací za oceánem. Její první americké turné označují místní kritiky za „nejvíc sexy hudební událost roku“.

Přitom ještě nedávno zpěvačka žijící v Londýně tvrdila: „Prorazit v Americe mi prostě nejde, končím s tím.“ Kylie má stejný problém jako Robbie Williams a řada dalších umělců žijících v Evropě. Styl hudby a její prezentace se totiž na obou březích Atlantiku značně liší. „Evropa miluje disko a pop, Američani mají 'R'n'B a soul. Je to jako voda a oheň,“ napsal trefně jeden z hudebních kritiků.

Kylie Minogue na americkém turné sklízí ovace
Autor: ČTK

Turné For You, For Me, se kterým Kylie v těchto dnech objíždí USA a Kanadu, však sklízí nadšené recenze: „Minogue na pódiu se vám nikdy neomrzí. Vzbudí ve vás pocit dokonalého štěstí, který je k nezaplacení,“ tvrdí prestižní Rollingstone.com. „Fantastické, famózní živé zpívání, její nejlepší turné, prostě paráda!!!“ rozhlašuje do světa americký kritik celebrit Perez Hilton.

„Turné je pro mě způsob, jak překonat těžké chvíle. Když mám problémy, je to pro mě nejlepší terapie,“ svěřila se zpěvačka, která před několika lety porazila těžkou nemoc a rozešla se s dlouholetou láskou – hercem Olivierem Martinezem. Momentálně Kylie randí s o několik let mladším modelem Andresem.

Během koncertu Kylie na jevišti vystřídá několik kostýmů od Jeana Paula Gaultiera. Od úvodního futuristického „kosmo“ obleku, přes černý sexy korzet s peřím, třpytivé minišaty, dlouhou zlatou róbu, až po elegantní krémový kostým s prostřiženými nohavicemi.

Kromě hitů a písní z posledního alba X nabízí Kylie také úplnou novinku, která slibuje být megahitem příštích měsíců. Píseň Better Than Today si můžete poslechnout i u nás:

Autor: INT, brum