Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Frühlingová vydala průvodce modelingem

Iva Frühlingová a její kniha Příběhy modelek
2. října 2009 | 11:25

Modelka a zpěvačka Iva Frühlingová ve čtvrtek pokřtila svou knihu Příběhy modelek.

Její prvotina přináší skutečné příběhy dívek a mladých žen, které se rozhodly prosadit se ve světě módy.

Případný úspěch této "příručky pro rodiče a modelky" by prý Frühlingovou povzbudil k dalšímu psaní.

"Všechno v té knize je pravdivé a napsané samotným životem," řekla Frühlingová. Osudy modelek ale nekončí vždy špatně. Jsou prý někdy naopak veselé a vtipné, ubezpečila. Každý příběh je inspirován skutečnými událostmi. Ty se svým způsobem staly osudovou kapitolou v životě většiny dívek, o nichž kniha pojednává. Pouze jejich jména a národnosti byly změněny.

Iva Frühlingová a její kniha Příběhy modelek
Autor: ČTK, Šimková Veronika

Sama Frühlingová žila od svých 14 let v Paříži, kde se prosadila jako modelka. Přitom začala zpívat, vystupovala i v pařížské Olympii. Před několika lety přesídlila zpět do Čech. Jeden čas byl krátce vdaná za herce a muzikanta Richarda Krajča.

Už první pěvecké album Frühlingové, které vydala v Čechách, celý rok vydrželo v žebříčku 40 nejprodávanějších desek. Prodalo se přes 17.000 nosičů a zpěvačka proto tehdy od své vydávající firmy EMI převzala platinovou desku.

Psaní se Frühlingová věnuje od malička a velmi ji baví. Až nyní se jí ale podařilo něco dokončit, přiznala. Potěšilo by jí, kdyby kniha měla u čtenářů úspěch a mohla psát dál. V současnosti se však věnuje jiným projektům. Sestavila novou kapelu a dostala roli v chystaném českém filmu režiséra Tomáše Krejčího, hororu Hlasy za zdí.

Autor: ČTK