Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Angelina Jolie – matka na plný úvazek?

19. března 2009 | 13:38

Má hned šest krásných dětí. Patří mezi nejkrásnější ženy světa a nejobsazovanější herečky. Jejím partnerem je jeden z nejhezčích mužů světa a nejobsazovanějších herců. Může jí ještě něco chybět ke štěstí?

Ti muži...
Už při natáčení prvního filmu, ve kterém hrála hlavní roli, se seznámila se svým prvním mužem. Mladá rebelka na sebe upozornila při svatebním obřadu. Místo tradičních šatů si oblékla černé kožené kalhoty a bílou košili, na které vlastní krví napsala jméno svého „vyvoleného“. Do roka manželství zkrachovalo.
Jejím dalším partnerem byl o dvacet let starší herec Billy Bob Thorton. Ani tento svazek však nevydržel dlouho a po dvou letech se manželé rozvedli. Mužem číslo jedna se v jejím životě stal adoptivní syn z Kambodže Maddox. Angelina byla sama se svým synem, pak však přišlo natáčení Mr. & Mrs. Smith, a od té chvíle vypadá její život téměř jako pohádka.
Hrála zde spolu s Bradem Pittem, který byl v té době „šťastně“ ženatý s též velmi úspěšnou a krásnou herečkou, Jennifer Aniston (seriál Přátelé). Netrvalo dlouho a začalo se mluvit o vztahu Angeliny a Brada. Někteří jim to přáli, jiní litovali opuštěnou Jennifer. Každopádně se nejednalo jen o chvilkové poblouznění.

Dokonalá rodina
Tři roky po Maddoxovi adoptovala Angelina v roce 2005 etiopskou holčičku Zaharu, ale už nebyla sama. Její přítel Brad Pitt s ní lásku k dětem sdílel a sdílí, a proto přijal její děti za vlastní. Netrvalo dlouho a mohl se hvězdný pár přezdívaný „Brangelina“ radovat znovu. Narodilo se jim první vlastní děťátko, dcera Shiloh Nouvel. Ani po narození vlastního potomka však na adopce nezanevřeli a v roce 2007 adoptovali vietnamského chlapce Pax Thiena. Touha po velké rodině se Angelině splnila. Ovšem nespokojila se se čtyřmi dětmi, minulé léto se tato početná rodinka radovala hned dvojnásobně. Ke čtyřem dětem přibyla biologická dvojčátka Vivienne Marcheline a Knox Léon. A pohádka je dokonalá.

Kariéra
Angelina měla dobrý základ pro to, aby se stala herečkou, protože oba její rodiče byli „od fochu“. Už v 16 letech začala pracovat jako modelka a její kariéra pomalu, ale jistě stoupala. Účinkování v klipech několika úspěšných kapel bylo jen odrazovým můstkem. Po pár průměrných filmech přišly dva, které ji vynesly do výšin. Následovalo opět několik dobrých filmů, po kterých přišla role ve snímku Narušení, za kterou byla oceněna Oscarem a Zlatým glóbem. Její hvězda stoupala a Angelina se objevovala ve stále úspěšnějších projektech. Na své půvaby upozornila ve filmu na motivy počítačové hry Lara Croft: Tomb Rider, ale dalšími snímky dokázala, že není jen krásná. Naposledy jsme ji mohly spatřit ve snímku Výměna, ve kterém se jí stane ta nejhorší možná věc, jež může matku potkat... Ztratí milovaného syna. Za tuto roli byla nominovaná na Oscara.

VIZITKA

Angelina Jolie Voight

Narozená: 4. 6. 1975

Znamení: Blíženci

Stav: rozvedená, současný partner Brad Pitt

Počet dětí: 6

Děti: Madoxx, Zahara Marley, Pax Thien, Shiloh Nouvel, Knox Léon a Vivienne Marcheline

Kromě herectví: Velvyslankyně dobré vůle Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHRC)

Nejznámější filmy: Gia, Narušení, Sedmý hřích, Alexandr Veliký, Mr. & Mrs. Smith, Wanted, Výměna

Ocenění: Zlatý glóbus (3), Oscar (2)

Autor: připravila: mif
Diskuse ke článku
.
Související články