Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Světoznámá romantička: Rosamunda Pilcher

Rosamunda Pilcher
15. prosince 2008 | 09:30

Již od pondělí 15.12. si budete moci koupit první z řady romantických filmů. Filmů natočených na motivy knih jedné z nejznámějších autorek románů pro ženy Rosamundy Pilcher.

Narodila se před čtyřiaosmdesáti lety se ve Velké Británii, v Cornwallu, a později se stala jednou z nejprodávanějších autorek. Zájem o literaturu a literární tvorbu se u ní projevoval v dětství a rodiče ji v jejích snahách všemožně podporovali. Nejprve publikovala pod pseudonymem Jana Frazer a pod svým vlastním jménem začala psát až v roce 1955. První povídky jí vyšly, už když jí bylo osmnáct.

Rosamunda Pilcher
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Rodina a úspěch
Zajímavostí je, že žena, která dokáže psát tak nádherně romantické příběhy o lásce, pracovala tři roky v armádě. Podle jejích vlastních slov však dokáže psát o těchto vášních a citech právě z toho důvodu, že prožila druhou světovou válku. V armádě se seznámila se svým manželem Grahamem a ve dvaadvaceti letech se za něj provdala.

Kolem Rosamundy nejsou žádné skandály, které by plnily stránky novin a časopisů. Je to paní v letech, která vychovala čtyři děti, dvě dcery a dva syny, a má dokonce čtrnáct pravnoučat. Možná nevíte, že tato úspěšná spisovatelka svou kariéru ukončila už před osmi lety. Do té doby stačila vydat třináct románů, které se staly velice oblíbenými po celém světě a nesčetně povídek. Známý a oblíbený román Hledači mušlí vyšel již před dvaceti lety a ze svého kouzla ani po letech neztratil ani kousek. To dokazuje také to, že se ho prodalo pět milionů výtisků. Talent po ní podědil i jeden z jejich synů Robin, jenž je také spisovatelem.

Můžete se těšit

Již od tohoto týdne na vás budou na novinových stáncích čekat romantické filmy natočené na motivy této světoznámé spisovatelky. DVD si můžete koupit spolu s týdeníkem Blesk pro ženy a pak už se jen nechat unášet na vlnách romantiky a osudové lásky.

Kouzlo televize
Zájem o její romány je skutečně veliký. O příběhy plné vášně, romantiky a osudové lásky projevila zájem dokonce i televize. Velkou oblibu si zfilmované romány získaly v Německu, kde je pro televizní obrazovky zpracovala televizní stanice ZDF.

Zfilmování těchto děl přiblížilo čtenářkám nádherná místa, na kterých se příběhy odehrávají. Místa, která sama autorka velmi dobře zná nebo je navštívila. Hrdinům jsou vtisknuty tváře skutečných lidí, kteří bydlí v krásných domech obklopených kouzelnou, většinou skotskou, přírodou.

Autorce a programovému řediteli televizní stanice ZDF Clausu Belingovi však romantické filmy přinesly daleko víc. Oba získali v roce 2002 cenu British Tourism Award – ocenění za přínos díla pro turistiku. V témže roce byla Rosamundě Pilcher udělen královnou Alžbětou II. řád britského impéria.

 

VIZITKA

Rosamunde Pilcher

Datum narození: 22. 9. 1924

Místo narození: Cornwall v Anglii

Věk: 84 let

Znamení: Panna

ROMÁNY:
Spící tygr (1967), Pustý dům (1973), Ve znamení blíženců (1976), Divoký tymián (1979), Kolotoč (1982), Letní hlasy (1984), Modrá ložnice (1985), Hledači mušlí (1988), Září (1990), Jarní vánice (1991), Návrat domů (1995), Zimní slunovrat (2000)

 

Autor: zpracovala: mif
Související články