Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Madeline Stuart: První modelka s Downovým syndromem

20. srpna 2015 | 06:00

Madeline se podařilo splnit si sen a prostřednictvím modelingu se snaží změnit svět k lepšímu. A to navzdory tomu, že trpí Downovým syndromem. Proto je její angažmá na módních molech pro mnohé lidi překvapivé. 

Ještě před pár měsíci Madeline nikdo neznal. To se změnilo potom, co se její fotky začaly šířit po internetu jako neřízené střely, a sympatická dívka si tak získala ohromnou fanouškovskou základnu. Na Facebooku ji sleduje už 420 tisíc příznivců!

Osmnáctiletá Australanka je první modelkou s Downovým syndromem, která získala ne jeden, ale rovnou sedm modelingových kontraktů. "Modeling mi pomůže změnit pohled společnosti na lidi, kteří trpí Downovým syndromem," říká Madeline. "Lépe je přijmou."

Downův syndrom ji neodradil od dosažení svého snu.
Autor: instagram.com/madelinesmodelling_/

Druhá strana úspěchu

Před rokem ještě Maddy trpěla nadváhou. Díky tanci, roztleskávání a plavání se jí ale podařilo zhubnout o 18 kilo. Velkou podporou jí je její matka Roseanne Stuart, která je zároveň její manažerkou a nejlepší kamarádkou. Radost z dceřina úspěchu jí ale kazí někteří členové on-line komunity, kteří rodinu odsuzují. Kritizují to, že dívku do modelingu nutí, aby na ní vydělali peníze. To ale není pravda, Madeline modeling dělá z vlastní vůle a její rodina se ji snaží podporovat, co nejvíc to jen jde. Navíc – podle slov její matky – díky novému životnímu stylu získala větší sebevědomí a energii.

Maddy je vycházející hvězdou modelingu.
Autor: instagram.com/madelinesmodelling_/

Hranice neexistují

"Maddy opravdu věří, že může dokázat cokoliv, a protože nechápe, že někdy je to opravdu těžké, tak prostě dosáhne všeho, co si zamane," říká její matka. "Nestará se o to, co si druzí myslí, jenom věří v sama sebe. Neotálí, nikoho neodsuzuje. Prostě rozdává lásku a neškatulkuje lidi tak, jak to máme ve zvyku my. Když se nad tím člověk zamyslí, není to ona, kdo má nějaké postižení. To my."

Autor: luh