Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pojídači placenty: Dal si ji Tom Cruise i Andrea Kerestéšová

  • Placentu ochutnal Tom Cruise i Andrea Kerestéšová. Nebyli ale sami.
    29. ledna 2014 | 06:00

    Trend, kdy matka nebo dokonce oba rodiče snědí po porodu placentu, je čím dál tím oblíbenější a to nejen mezi lidmi vyznávajícími „přírodní“ styl života, ale dokonce i mezi celebritami. Kdo všechno neodolal a výživnou placentu ochutnal?

  • January Jones


    January Jones zvolila uhlazený účes podle Veroniky a trefila se do černého, v tomto případě spíš červeného
    Autor: ČTK, Profimedia.cz
    Když v roce 2012 porodila herečka January Jones (36) svého syna Xandera, rozhodla se, že její placenta nepřijde nazmar. Placentu si nechala usušit, rozemlít a udělat si z ní kapsle, které pak dva měsíce pojídala. "Jen díky těmhle tabletám jsem byla plná života a podstatně rychleji jsem se z porodu vzpamatovala," tvrdí herečka, která se do práce vrátila krátce po synově narození.

  • Kim Kardashian


    Kim Kardashian byla ozdobou za téměř 10 milionů korun
    Autor: ara, EPA
    Ani profesionální hvězdička a přítelkyně rappera Kanyeho Westa, Kim Kardashian (33) nechtěla zůstat pozadu a tak i ona prý ochutnala svou vlastní placentu. Během jednoho dílu své reality show Keeping Up With the Kardashians se dokonce napřímo zeptala svého kuchaře, zda už někdy placentu připravoval. Jak si nakonec placentu nechala připravit, není známo, stejně jako to, jestli otec dcery North ochutnal také.

  • Tom Cruise


    Tom Cruise vyšel z rovodu ještě celkem levně.
    Autor: Profimedia.cz
    To hollywoodský idol Tom Cruise (51), který je zapáleným scientologem se před narozením své dcery Suri nechal slyšet, že se těší, až sní nejen placentu, ale také pupeční šňůru. "Sním placentu. Myslím, že by mohla být dobrá a velmi výživná. Sním pupeční šňůru a placentu také," vyjádřil se Cruise. Jeho tehdejší manželka Katie Holmes asi neprotestovala, protože podle scientologické víry, musela porodit zcela v tichosti a bez mluvení, aby jejich dcera nebyla traumatizovaná.

  • Alicia Silverstone


    Alicia Silverstone
    Autor: Profimedia.cz
    Herečka, producentka a hlavně zapálená bojovnice za práva zvířat Alicia Silverstone (37) se inspirovala u svých oblíbených zvířecích miláčků a hned po porodu snědla svoji placentu. A aby toho nebylo málo, rozhodla se zřídit internetové stránky, prostřednictvím kterých rozdávala své mateřské mléko, ženám, které jej potřebovaly.

  • Cindy Crawford


    Na Twitteru se popisuje jako "máma, byznysmenka a modelka".
    Autor: profimedia.cz
    Topmodelka Cindy Crawford (47) se sice původně nerozhodla placentu po porodu spořádat, ale malém k tomu stejně došlo. Placentu si totiž uložila do mrazáku, aby s ní později mohla provézt jeden duchovní obřad, na krabičku prý sice napsala „placenta“, ale její manžel to bohužel považoval za omyl. A když hledal maso na grilování, okamžitě sáhnul po placentě. Naštěstí si včas uvědomil svůj omyl a placenta neskončila na rozpáleném grilu.

  • Andrea Kerestéšová


    Herečka Andrea Kerestéšová se za volant rozhodně nehrne. Řízení se totiž bojí!
    Autor: Jiří Káš, ČT
    Herečka Andrea Kerestéšová (29), známá hlavně ze seriálu Vyprávěj, se sice ještě nestala matkou, ale placentu přesto ochutnala. Stalo se tak při jejích dobrodružných cestách po Africe a Asii, při kterých s kamarádkou vyhledávaly tradiční pokrmy místních. "Ochutnala jsem i polévku z ženské placenty. To byl zatím můj největší úlet," svěřila se.

Diskuse ke článku
.