Pondělí 24. června 2024
Svátek slaví Jan, zítra Ivan
Polojasno 24°C

Rudyho má každý rád: Seznamte se s jednotlivými postavami

  • Úžasná herečka Eva Holubová hraje matku Rudyho.
    7. září 2015 | 06:00

    Už podruhé se dnes večer hned po kriminálním seriálu Labyrint můžete podívat na českou adaptaci úspěšného amerického rodinného sitcomu Everybody Loves Raymond. Pokud vám první díl utekl, ten druhý si ujít nenechejte. Jde o veselý a srdečný pohled na každodenní pokusy o zachování šťastného manželství, výchovu dětí a přežití psychologické války s vlastní rodinou.

     

  • Rudy: obětavý manžel

    ...
    Autor: archiv ČT
    Rudy je sportovní redaktor, zaneprázdněný otec tří dětí, který si občas splete jedno dvojče s druhým. Pochází z obětavé rodiny, která by ihned mohla pořádat soukromý festival rodinných dysfunkcí. Obětavý chlapík, který se snaží pokud možno vyhovět všem tak, aby měli radost ze života a měl od nich taky někdy chvíli pokoj. Ale Rudy všechno vydrží, a navíc s úsměvem a humorem. A proto má Rudyho každý rád. Jeho nejoblíbenější domácí prací je ladění sportovních televizních kanálů, což je i jeho nejoblíbenější volnočasová aktivita.

    "Každý z Rudyho rodiny má svou pravdu a metodu, jak od sebe rozeznat dvojčata. Ale podle mě nejjistější stejně bude počkat si, až se naučí mluvit, a zeptat se přímo jich," říká Saša Rašilov alias Rudy.

  • Dáša: šťastná žena v domácnosti

    ...
    Autor: archiv ČT
    Manželka Rudyho, milující matka tří dětí: malé Anežky a dvojčat Matěje a Jiříka. Žena v domácnosti na plný úvazek, která předtím pracovala jako PR manažerka pro hokejový tým. Normální ženská, která by si jednou za čas ráda prostě jenom tak odpočinula. Občas potřebuje pocítit, že život se netočí jen kolem rodiny, jídla, plínek a podpory všech zúčastněných. Její nejoblíbenější domácí prací jsou hádky s tchyní, volnočasovou aktivitou pak následné usmiřování se.

    "Žena v domácnosti vyhynulým druhem určitě není, i když já jich kolem sebe moc neznám. Rodina se dá přežít jedině láskou a s vědomím toho, že každý máme něco. A když dochází síly, tak se z toho hlavně nezbláznit. Ideální tchyni si představuji jako ženu, která se do situací v rodině syna nemontuje a užívá si jen radostné chvíle. Ale věřím, že zkušenost se vztahem musí zažít každý sám," říká Jitka Schneiderová alias Dáša.

  • Marie: veselá tchyně

    Úžasná herečka Eva Holubová hraje matku Rudyho.
    Autor: archiv ČT
    Matka Rudyho a tchyně Dáši, zlatá ženská, která by se pro rodinu rozkrájela, což je samozřejmě i ten nejpodstatnější důvod, proč by ji byl schopen někdo zavraždit. Špatně udělanou omáčku k dušenému hovězímu dokáže vycítit přes ulici. Naštěstí to ke snaše nemá daleko a může vždy zasáhnout. Její nejoblíbenější domácí prací je konzultace a poradenství, jak vést domácnost a vychovávat děti, což je zároveň i jejím koníčkem.

    "Marie je obětavá, až vlezlá, vždy připravená podat pomocnou ruku, byť o to nikdo nestojí. Naopak si to třeba ani nepřeje! Byť sama nejsem tchyní, s postupujícím věkem si troufám odhadnout, že i já budu 'maminkou', která ví všechno nejlíp a hned tak se nevzdá konat dobro pro svou rodinu. Asi jediné doporučení, jak ji nezabít a zachovat jí lásku či alespoň přízeň, je přistupovat k ní s humorem, velkoryse a shovívavě. Prosím vás o to, milé snachy a zeťové, dcery, synové, neboť to, co jste teď vy, byly jsme i my," říká Eva Holubová.

  • František: nerudný dědek

    ...
    Autor: archiv ČT
    Je to věčný remcal, který se do všeho rád montuje. Rýpal, někdy až neruda, možná trošku uzurpátor, ale určitě ne zlý. Otec Rudyho a tchán Dáši je zkrátka přírodní a bodrý muž plný energie, poctivosti a pravdomluvnosti. Jeho nejlepší vlastností je držet si svůj osobitý styl v každé situaci a navzdory všem. Nevadí, že oblek zapáchá po naftalínu, hlavně že ho má rád. Trenky jsou na tom stejně. Jeho nejoblíbenější domácí prací je organizování ostatních, oblíbenou volnočasovou aktivitou je lehárko.


    "Lež má krátké nohy a poctivost preferuji, ale ne každý to tak má. A potom se stává, že dobrý skutek bývá po zásluze potrestán. Ale pro mne je důležité se každé ráno podívat do zrcadla a nestydět se sám před sebou. O osobitý styl se účelově nestarám, ale je samozřejmě milé, když vás lidé vnímají díky osobitosti než kvůli průšvihům," říká Oldřich Navrátil alias František.

  • Robert: Rudyho bratr

    ...
    Autor: archiv ČT
    Hodný syn svých rodičů, který pokorně vzhlíží ke svému bratrovi, i když ten je mladší. Pracuje u policie v hodnosti podporučíka. Uniforma mu skvěle padne. Služba jsou pro něho hodiny nudy vystřídané okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Přestože dokáže skvěle komunikovat – jednomu muži dokonce rozmluvil skok z mostu – se ženami mu to moc nejde. Trpí "mírnou obsedancí", takže se každého pokrmu, dřív než si ho vloží do úst, musí dotknout bradou. Jeho nejoblíbenější domácí prací je "pomáhat a chránit…" V kuchyni. Oblíbenou volnočasovou aktivitou je všechno kolem jídla.

     

    "Robert je rozhodně lepší policista než brácha. U žen hledá v bytě stopy po nekalé činnosti. Když je nenajde, hledá lednici. Pak je mu jedno, jestli je žena doma. Nejlepší žena je pro Roberta maminka. A švagrová taky není marná," říká David Novotný alias Robert.

Klíčová slova:  vip, seriál, Rudyho má každý rád
Diskuse ke článku
.