Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ilona Csáková (52): Děti vychovávám metodou cukru a biče

29. září 2023 | 06:00

Léta žije spokojeně v Brně s milovanou rodinou, kterou si kdysi vysnila. Je napůl ženou v domácnosti a druhou částí svého já pořád tou skvělou zpěvačkou se zlatem v hrdle. 

Tento týden oslaví svoje třiapadesáté narozeniny a jako dárek si dává turné TORNERO Tour 2024, které pojede po dlouhých pětadvaceti letech… Přípravy si žádají čas a ona nehodlá nic podcenit už teď. Zároveň si ale nenechá vzít chvilky, kdy jen rozjímá, medituje a nechává se unášet myšlenkami. A taky mlsá!

Není v Brně nuda?

Práce kolem domu, rodina, děti, vaření a běžné činnosti spojené s chodem domácnosti mě rozhodně nudit nenechají. A když chci jít v Brně za kulturou nebo za nějakým kulinářským zážitkem, tak město nabízí pestrou škálu tohoto druhu, a to mám ráda.

VIDEO: Ilona Csáková: Jak to má s dalšími Kleopatrami Basikovou a Absolonovou?

Video se připravuje ...
Ilona Csáková: Jak to má s dalšími Kleopatrami Basikovou a Absolonovou? • VIDEO: David Turek

Tenkrát jste tam odešla za mužem, chtěla jste založit rodinu… Takže jste se na čas úplně odstřihla od zpívání. Jaké to byly časy? Byla jste šťastná jako žena v domácnosti?

Dalo by se říct, že v tomto kolotoči jsem pořád. Miminko vám dokonale překope život a vše se tu chvíli vlastně točí kolem něj. Časem jsem skloubila svoji profesi s rolí ženy v domácnosti, kluci už vyrostli a já mám pocit, že se pořád všechno točí kolem nich. Ženou v domácnosti jsem pořád zůstala a své profesi jsem stále věrná. Když jsem se odstěhovala do Brna, tak mi chyběl snad jen častý kontakt s mými přáteli z Prahy.

Mateřství přišlo až ve vyšším věku, po čtyřicítce. Šla byste do toho – když se na to podíváte s odstupem – znovu? Nebo to bylo v mnoha ohledech náročné?

Vždycky jsem toužila po dětech. To, že mi to bylo dáno až v tomto věku, zaplaťpánbůh za to. A dnes spekulovat nad tím, jestli dřív nebo později, nemá smysl. Podstatné je, že mám dva krásné zdravé kluky. A já jsem šťastná máma.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Kateřina Pokorná
Video se připravuje ...