Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Linda Finková (54): Po padesátce jsem začala pít!

12. prosince 2022 | 06:00

Pracovně je vytížená víc než kdy dřív. Na rodinu a vánoční tradice si čas ale vždycky najde. Jak se teď daří populární koučce zpěvu?

Setkaly jsme se na křtu nové knihy Haliny Pawlowské a opět z ní energie jenom prýštila. Nikdy jsem ji na akci neviděla naštvanou, unavenou nebo smutnou. „Jak to jenom dělá, že je pořád tak v pohodě?“ pomyslela jsem si. Kdykoli se s ní dám do řeči, okamžitě ze mě spadne všechen stres.

Jak se těšíte na Vánoce? Slavíte Štědrý den stále se současným i bývalým partnerem?

Vánoce máme doma moc rádi. Vždycky jsme je slavili, protože mezi sebou máme hezké vztahy a vůbec. Slavíme, co se dá, a Vánoce jsou jedny z nejhezčích svátků. Přijde vždy ten, kdo má čas. Už s námi slavily i Milanovy děti a jeho bývalá manželka, vloni u nás byl zase můj bývalý manžel. O nic se nikdo s nikým nestřídá. Prostě kdo má čas a chce se mu, slaví s tím, s kým může.

VIDEO: Linda Finková je po operaci: Co se stalo? A co teď nesmí dělat?

Video se připravuje ...
Linda Finková je po operaci: Co se stalo? A co teď nesmí dělat? • VIDEO: Markéta Reinischová

Dodržujete tradice?

Tak snažíme se od rána nejíst, ale to s dětmi nikdy moc nešlo. Když byly menší, většinou jsem s nimi pekla cukroví a koukala na pohádky. A musím nás pochválit, náš barák je odjakživa osvícený nejvíc v širokém okolí.

Na čem se ve vánoční výzdobě nejvíc vyřádíte?

Na co sáhnu, to zdobím. Venku svítí celý dům včetně střechy a oken, stromy jsou ověšené jako vánoční stromeček a vevnitř svítí celé schodiště a všude jsou nějaké ozdoby… No není se za co stydět. Kde je volné místo, je něco vánočně laděné. A miluju vůně. Všude hoří svíčky nebo františky. Jednou tutově uhořím.

Patříte k těm, co před Vánocemi propadají šílenství?

Mám pár dárků dopředu, ale většinou to řeším až poslední měsíc. Nedělá mi to dobře, chtěla bych už mít vše v klidu nakoupené, ale zrovna tenhle rok mám nejvíc práce v životě a budu ráda, když to tak nějak vše stihnu koupit poslední týden. Úklid, ten neřeším vůbec. Uklízím totiž průběžně celý rok, tudíž nemusím šílet před Vánocemi nebo jinými svátky.

Slavíte silvestr ještě s dětmi?

Naše Vikinka, které je 24, už slavila i sama. Ale většinou jedeme celá horda včetně kamarádů a široké rodiny za našima na chalupu a tam ji jim zdevastujeme.

Jak se dětem teď daří?

Co teď, dětem se daří pořád skvěle. Slušně se učí, Viki bude končit vysokou školu, Mates bude dělat přijímačky na střední. A jsou zdravé, to mě moc těší.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...