Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bára Basiková: Mám nového chlapa!

10. ledna 2022 | 06:00

Během pandemie začala Bára Basiková (58) psát blog a na sklonku roku vydala knihu Když skočíš, já taky… V ní velmi otevřeně popisuje, co právě prožívá a s humorem a nadsázkou rekapituluje svůj život, který zdaleka nebyl vždycky tak veselý. Poslední dva roky se u Báry nesly v duchu velkých životních změn. Tak jako většina jejích kolegů kvůli covidu ze dne na den přišla o veškerá vystoupení. Nepropadla ale zoufalství a rozhodla se získaný čas věnovat užitečným věcem. Lidem pravidelně zvedala náladu kapitolami na svém blogu a také chodila pomáhat do dětského domova a domova seniorů. K velkému obratu pak došlo i v jejím soukromí. Nedávno totiž potkala novou lásku.

Začal nový rok. Dáváte si předsevzetí?

Zásadně nedávám, protože si je můžu dát přece kdykoli, v kterýkoli den v roce, a navíc nemám ani potřebu. Ale bilancuji. Občas si vedu deník a hodnotím, co bylo. Představuji si, co by se stát mělo.

Jak se umíte vypořádat s životními změnami?

Jsem absolutně nekonzervativní člověk, takže změny vítám a ráda poznávám všechno nové. Co se týče pandemie, tak ze začátku to byl pro mě šok. Žádnou takovou krizi jsem nezažila. Okupaci jsem nevnímala, protože jsem byla moc malá a velkou změnu jsem zažila až v devětaosmdesátém, což byla ale změna k lepšímu.

Co vám nejvíc chybělo kvůli vládním opatřením?

Kontakt s lidmi a každodenní společenský život. Nejvíc mi ale vadilo, jak moje dítě chřadne. Dopady na dětskou psychiku jsou katastrofální. Syn dělal různé sporty, chodil na kroužky, měl kamarády, se kterými se denně vídal, a najednou to všechno skončilo. Snažila jsem se, abychom jezdili aspoň na chalupu, nebo jsem ho vytáhla každý den na procházku, stejně jsem ale viděla, jak tloustne, je smutný a nekomunikativní.

Zato vy jste naopak nějaká kila shodila kvůli účasti v Tváři. Dokázala jste si váhu udržet?

Udržet váhu nebylo nijak náročné. Chápu, že pro lidi, kteří museli na home office prosedět spoustu hodin u počítače, to bylo těžší, ale já jsem pořád venku a nachodím denně spoustu kilometrů. Bydlím v centru, takže všude chodím pěšky.

Podívejte se na rozhovor s Bárou:

Video se připravuje ...
Basiková je zamilovaná až po uši: Z Prahy se ale kvůli své lásce stěhovat nebude • VIDEO: Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...