Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Veronika Khek Kubařová: Manžel chce občas režírovat i doma, já se ale nedám!

27. listopadu 2019 | 06:00

Ve StarDance patří věčně usměvavá herečka z Dejvického divadla Veronika Khek Kubařová k favoritům soutěže. V poslední době jste ji mohli vidět v úspěšné komedii Ženy v běhu i seriálu Zkáza Dejvického divadla, kde si zahrála samu sebe. Co ji baví na StarDance a proč někdy raději obleče tepláky? V rozhovoru  také prozradila, co jí nejvíc imponuje na jejím manželovi, a zamyslela se nad rolemi ženy ve společnosti a tlakem na ně. „Nevidím problém tak černobíle, můžeme si za to často samy,“ říká.

Váš Instagram je plný přírody a až v poslední době se tam objevily fotky ze StarDance. Mnoho vašich kolegyň plní sociální sítě svými selfie a fotkami z hereckých rolí i momentkami všedních dní a z cest. Vás taková sebeprezentace nebaví?

Moc ne. Ne že bych nefotila vůbec selfie, ale pošlu je manželovi, kamarádům, rodině. A když něco takového přece jen mám, sdílím to ve stories, kde to za den zmizí. Snažím se poslední dobou třídit věci a nemít jich kolem sebe tolik. Děsí mě, kolika obrázky zahlcujeme tu síť, byť je to virtuální.

O Ženách v běhu, ve kterých jste hrála poslední filmovou roli, se mluví jako o nejúspěšnější komedii letošního roku. Většina podobných tuzemských komedií mi přijde plytká a jednoduchá, ale tahle byla vlastně docela milá. Vnímáte to taky tak?

Já jsem fanynka romantických filmů. Přiznám se, že mám dny, kdy mě to vyloženě baví, se na něco takového dívat. Ne všechny jsou plytké. Plytký může být i Oscarem oceněný film, což se mimochodem taky stalo. Ale k Ženám v běhu: byla to od začátku skvělá chemická sloučenina skvělého, vtipného scénáře, vynikající produkce Tomáše Hoffmana, sice začínajícího, ale odhodlaného režiséra Martina Horského a špičkového obsazení milých a talentovaných lidí, citlivě poskládaných dohromady. Takže jsem doufala, že když se to dohromady uvaří, vznikne něco, na čem si všichni pochutnají.

Podle mého zobrazovala tato komedie poměrně nenásilně a pravdivě všechny ty role, které dnes ženy musí zvládat, aby ve společnosti obstály. Pociťujete někdy ten tlak?

Ano, pociťuju. Ale také cítím, že si za to můžeme často samy. Děláme mužské práce a hněváme se na muže, že nám berou naši práci. Vytváříme na sebe tlak tím, co všechno musíme stihnout a dělat. Chceme často jít do bitev místo toho,  abychom bojovaly tím, co nám bylo dáno, a sice

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Hana Langrová
Video se připravuje ...