Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Soutěž o nejkrásnější vánoční výzdobu

4. prosince 2009 | 07:25

Vánoce si většina z nás spojuje i s krásnou vánoční výzdobou. Pochlubte se tou svojí a přihlaste fotografie svých vánočně vyzdobených domácností, zahrad či celých domů do naší soutěže. Jako Václav Trunec, který si dům ozdobil 15 tisíci žárovkami.

Pravidla soutěže, ceny a galerii najdete zde>>

!!!Vkládání do galerie začíná v 10:00!!!

Určitě i vy už nějakou tu vánoční výzdobu máte a jste na ni patřičně hrdí. Nenechávejte si ji proto jen pro sebe a své blízké a pochlubte se s ní i našim čtenářům. Vyfoťte svá svátečně nazdobená okna, dveře, balkony, zahrádky i celé domy a přihlaste se do naší soutěže o nejkrásnější vánoční výzdobu.

Můj dům osvětluje 15 tisíc žárovek
Ani krize neodradila Václava Trunce (37) vzdát se bohatého vánočního osvětlení! Rok od roku vylepšuje výzdobu svého baráku v Chotovicích u Litomyšle. Řetězy žárovek má všude. Na zdech, střeše, plotě, ptačí budce, altánu i stromečcích na zahradě! Před osmi roky začínal s 50 žárovičkami, letos jich je už 15 tisíc na 5,5 kilometru kabelu! K rozsvícení potřebuje jeho vánoční osvětlení už tolik energie, jako například třicet televizorů nebo šest praček!

Letos se Trunec rozhodl nově vyzdobit žárovkovými řetězy i altánek
Autor: Jitka Žigová

„Vánoce do krize nepatří, takže na vánočním osvětlení šetřit nebudu. Světelné trubice a blikající žárovky na dům ale nikdy nedám. Jsem jejich odpůrcem. Stejně tak jako odmítám Santa Clause a soby. Do Čech to prostě nepatří,“ zdůrazňuje Václav Trunec.

Koutek se sněhulákem láká hlavně děti.
Autor: Jitka Žigová

Jeho dům tak kromě žárovkových řetězů zdobí například jesličky, koně s povozem a letos nově září na dvorku sněhuláci. K dokonalosti vánočního rozsvícení chybí už jen sníh.

Vánočně září nejen dům, ale i ptačí budka, plot a stromky a keře v okolí
Autor: Jitka Žigová

Od soboty bude Truncův dům zářit každý večer asi sedm hodin denně. Naposledy se rozsvítí na Tři krále. Jeho pohádkově nasvícené obydlí každý rok navštěvují tisíce lidí z různých koutů země, ale i zahraničí. „Loni se tady za večer vystřídalo až 750 aut a za celou sezonu přijelo 23 500 lidí. Jezdí i celé zájezdy.

Autor: Jitka Žigová, red