Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jak vybrat náušnice jako dárek?

Jak vybrat náušnice jako dárek?
29. prosince 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Když chceme udělat radost blízké ženě, často zvažujeme dárky inspirované jejich zájmy, prací, vášní. Takové dárky jsou hezké a žádané, nicméně jde často o praktické dárky, na které časem sedá prach. Naproti tomu šperky jako náušnice jsou naopak velmi osobním dárkem. Takovým, který má přinášet potěšení a být nositelem pozitivních emocí. Jak vybrat náušnice jako dárek?

Stříbro, nebo zlato?

Jednou ze základních otázek, kterou si musíte položit, je, zda by žena, kterou obdarováváte, nosila raději stříbrné náušnice nebo by raději volila žluté či bílé zlato. Všimněte si, jakou barvu šperků nosí každý den – pokud nosí obě barvy, znamená to, že se můžete rozhodnout sami.

Je důležité si ověřit, zda to, na co se v obchodě díváte, je skutečně stříbro nebo pozlacené stříbro - často pod tenkou vrstvou zlata výrobci schovávají mosaz nebo ocel - a to jsou vzácné, alergenní materiály, které mohou změnit barvu kůže a mohou také být náchylné k nepříznivým změnám. Šperky vyrobené z neušlechtilých materiálů jsou navíc považovány za bižuterii - napodobeninu něčeho, čím nejsou.

Rozmanitost stříbrných náušnic může být ohromující. Při procházení eshopu se vám z dostupných nabídek může opravdu zatočit hlava. Můžete si koupit stříbrné náušnice z lesklého nebo oxidovaného stříbra. Na své si přijdou příznivci klasických i moderních odstínů. Stříbro potažené oxidem, tedy speciální kapalinou, může ztmavnout a stát se černým, hnědým, fialovým nebo dokonce modrým.

Jaké typy náušnic vybrat?

Náušnice s háčkem - tato forma náušnicového zapínání může být uzavřená nebo otevřená. Uzavřené ušní dráty jsou nejoblíbenější, protože se pohodlně nosí. Jejich výhodou je, že se žena nemusí bát, že při zachycení na vlasech či jiném materiálu náušnice spadne. Existují i anglické háčky, tzv automatické, které se používají především v moderních modelech náušnic.

Napichovací náušnice – nejčastěji se dodávají s tzv. špuntem. Jsou celé ze stříbra. V jejich středu je dírka a zadní část náušnicového puzeta drží na místě lišta. Tento prvek vyčnívá za ucho.

U náušnic se zaměřte také na jejich váhu. Ženy mají různé preference. Někdo preferuje malé a jemné náušnice, jiná dlouhé a ozdobné. Měli byste si být vědomi toho, že druhá varianta bude mnohem těžší, takže to, zda žena bude chtít nosit takové náušnice každý den nebo pro zvláštní příležitosti, bude záviset na trvanlivosti a hmotnosti zátěže.

Další důležitou otázkou je to, pro koho náušnice kupujete. Pokud vybíráte náušnice pro mladou dívku, budou se hodit stříbrné napichovací náušnice s barevnými akcenty drahokamů či s kamínky Swarovski. Dospívající dívky milují zdůraznění svého stylu zajímavými šperky, takže takové modely budou perfektní volbou.

Náušnice pro mladé ženy ocení například stříbrné náušnice s geometrickými vzory nebo klasickými tvary. S radostí přijmou i pár nápadných, nápadných náušnic, které mohou nosit na večer. Velmi vítaná je však tlumená forma náušnic.

Pro elegantní a starší ženy volte náušnice vkusné, elegantní a vyrobené z kvalitních materiálů. Vybrat si můžete stříbrné náušnice zdobené jantarem, perlami nebo jinými atraktivními drahokamy. Dobrou volbou budou náušnice s průsvitným zdobením, které se skvěle hodí k elegantním outfitům.