Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zlepšete svou kondici a vyzkoušejte netradiční sporty

14. listopadu 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Začněte na novoročních předsevzetích pracovat ještě před koncem roku a přijďte si zacvičit na festival Life! Čekají vás skupinové lekce, posilovací stroje, ale i vnitřní sjezdovka nebo OKTAGON aréna. A to od 24. do 26. listopadu na brněnském výstavišti.

Video se připravuje ...
Zlepšete svou kondici a vyzkoušejte netradiční sporty • VIDEO:  Veletrhy Brno, a.s.

Nabitou fitness zónu připravuje brněnský prémiový klub ZONE4YOU. Kromě množství posilovacích strojů a lekcí s profesionály se na vás těší i fyzioterapeuté, kteří vám pomůžou ulevit od bolestí. Chybět nebude ani analýza složení těla a na své si přijdou i děti, pro které je připravená fitness dráha, kterou si můžou proběhnout na čas.

Ve Fitness zóně vás také čeká HEALTHY Life! s odborníky z Fakultní nemocnice u svaté Anny. Ti prověří váš zdravotní stav. Zjistíte svou krevní skupinu, získáte cenné rady o tom, jak se zbavit akné, a čeká vás i kontrola znamének.

Všechny běžce pak potěší nedělní Running zone Life! run, který je určený pro děti od jednoho roku po všechny dospělé. Připravené jsou trasy od sto metrů do osmi kilometrů.

Zlepšete svou kondici a vyzkoušejte netradiční sporty
Autor:  Veletrhy Brno, a.s.

Lyžování jako v Dubaji

Že mají krytou dráhu na lyžování jen v Dubaji? Ale kdepak! Najdete ji i na festivalu Life! Pod názvem SKI365 aréna vyroste v pavilonu F dvousetmetrová testovací lyžařská dráha a třicetimetrová sjezdovka. Na umělém povrchu s jedinečnou technologií si můžete vyzkoušet sjezd na lyžích či snowboardu, běžky, skialp nebo biatlon. Připraveny jsou workshopy, které začátečníky povedou prvními krůčky a zkušenějším nabídnou kondiční tréninky. A setkáte se i s Ondřejem Moravcem a Gabrielou Soukalovou.

Zlepšete svou kondici a vyzkoušejte netradiční sporty
Autor:  Veletrhy Brno, a.s.

Bojovníci Oktagonu vás naučí své triky

Velice populární je v současnosti také OKTAGON MMA. Proto nebude na festivalu Life! chybět. Čekají vás exhibiční zápasy, workshopy a s největšími hvězdami se i setkáte. Těšte se na Vlada Lengála, Radka Roušala, Matěje Kohouta, Andreje Kalašnika, Jakuba Dohnala, Matěje Kuznika, Davida Kozmu či Patrika Kincla.

Zlepšete svou kondici a vyzkoušejte netradiční sporty
Autor:  Veletrhy Brno, a.s.

Další novinkou letošního festivalu je Automotodrom Aréna. Ta nabídne zmenšeninu Masarykova okruhu, po které projedete na kolech, koloběžkách, elektrokoloběžkách či minibicích. Pokud máte závodního ducha, vyzkoušíte si i simulátor formule 1 a prohlédnete si závodní motorku, Mercedes-Benz i safety car.

Sportuje celá rodina

Malí i velcí ocení nabídku Family Hall v pavilonu G1. Najdete tam nafukovací překážkovou dráhu Bootcamp, florbalové, basketbalové, volejbalové a další hřiště, lezeckou stěnu nebo baseballové odpaliště. Připraveny jsou také stoly na stolní tenis a Headis, boulder, cyklistická a inline dráha. To vše doplní zajímavý program na pódiu plný přednášek a sportovních ukázek.

Zlepšete svou kondici a vyzkoušejte netradiční sporty
Autor:  Veletrhy Brno, a.s.

To bude tanec!

Skvělým způsobem, jak se hýbat, je také tanec. Od toho je DANCE Life!, který nabídne na padesát workshopů různých tanečních stylů. Na své si přijdou milovníci hip hopu, baletu i netradičních stylů.

Zlepšete svou kondici a vyzkoušejte netradiční sporty
Autor:  Veletrhy Brno, a.s.

Komu se nechce tančit, může si užít přehlídku exkluzivních vystoupení tanečních konzervatoří z celé České republiky, street dance show či gala přehlídku profesionálních divadelních souborů.

Life! se stane také dějištěm napínavých klání. Nabídne prestižní soutěž ve street dance CZECH DANCE MASTERS, stepařský Tap DANCE Life! cup či Danza Life! cup, ve kterém o titul zabojují mistři standardních a latinskoamerických tanců.

Sport za monitorem?

Moderní sport je bezpochyby e-sport. Moc kalorií při něm sice nespálíte, ale to neznamená, že při něm nezažijete spoustu zábavy a napětí. Proto si nenechte ujít finále Tipsport MČS CS, které se uskuteční v Game Hall v pavilonu P. Doplní ho Halftime show s vystoupením rappera Marpa.

A několik her si také vyzkoušíte. Třeba i ty pohybové. Tak nezapomeňte i navštívit ráj všech gamerů.

Show plná tance i zábavy

Pomyslným vyvrcholením akce bude sobotní show pod taktovkou Ondřeje Sokola a Aleše Hámy. Společně s vámi se pokusí překonat taneční rekord. Pomůžou jim v tom Čiperkové, Magic Free Group, Patrik Kincl, Gabriela Soukalová, Ondřej Moravec, Eva Decastelo, Lucie Borhyová, Tereza Fajksová, Hana Vágnerová, Annie Camel, Pedro a Honza Hanke. Po skončení show vás čeká i autogramiáda všech zúčastněných.

Festival Life! se koná na brněnském výstavišti od 24. do 26. listopadu. Otevřený je od 9 do 18 hodin, poslední den zavírá o hodinu dříve. Základní vstupné stojí 250 korun, padesát korun ušetří lidé při nákupu on-line na etickets.bvv.cz. Více informací najdou zájemci na www.festivallife.cz.