Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Úklid podlah nemusí být hororem. Víme, jak na to!

26. září 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Pokud začneme přemýšlet o úklidu domácnosti, většinou si okamžitě představíme vyčerpávající drhnutí podlahy mopem za použití různých chemických přípravků. Takový úklid ale bývá většinou za trest, a proto se stále populárnějšími stávají čisticí parní prostředky, které se obejdou bez hadru, kyblíku špinavé vody a zbytečné chemie. Už jste zkusili parní čističe?

Právě pára, a především parní vysavače, totiž nabízejí moderní a ekologickou metodu úklidu, která nejen ušetří váš čas a peníze, ale jsou také ohleduplné k životnímu prostředí. A to je ideální kombinace, co říkáte?

Zatočte s bakteriemi pomocí páry

Čištění párou je skvělý způsob, jak se zbavit takřka všech nečistot v domácnosti. Pára dokáže rychle uvolnit zaschlé, lepkavé skvrny a nečistoty, zneškodní bakterie bez používání dodatečné chemie a eliminuje i plísně nebo alergeny. Parní čištění je totiž založené na kombinaci tlaku a vysoké teploty, která ohřeje vodu až na bod varu. Díky tomu přístroj vytváří páru, která je hnaná vysokým tlakem ven a má takovou sílu, že rozpustí všechny nečistoty. Špína a zaschlé skvrny se navíc uvolňují o dost rychleji než během normálního úklidu horkou vodou. Pára tak dokáže zlikvidovat až 99 % bakterií a alergenů, což je ideální hlavně pro alergiky a astmatiky nebo majitele domácích mazlíčků.

Jak vybrat parní čistič

Parní čističe můžeme podle jejich variant a způsobu využití rozdělit na tři nejčastěji nejčastější – ruční parní čistič, parní mop a parní vysavač. Ruční parní čistič je z této trojice nejmenší a nejskladnější a využijete ho hlavně při úklidu menších, hůře přístupných míst v koupelně nebo v kuchyni.

Parní mop slouží k úklidu podlah, předem je ale nutné místnost vysát nebo aspoň důkladně zamést. Většinou je k dostání s několika nástavci, díky kterým je možné vytřít i jinak nedostupná zákoutí.

A parní vysavač? Ten v sobě kombinuje mop i vysávání. Dokáže vysávat a současně čistit párou, což znamená, že můžete zároveň odstraňovat nečistoty, a přitom také dezinfikovat povrchy. Jedno zařízení tak nahrazuje tradiční vysavač a parní přístroj, což ušetří v domácnosti ušetří cenné místo navíc. Vysavač je určený na dlažbu, PVC, vinyl, laminát, lakované dřevo i na koberce, takže vám nic nebrání v tom vydat se plnou parou k ještě zářivějším podlahám beze stop. Jedním takovým užitečným pomocníkem, který se může stát běžnou součástí vašeho úklidu, je například Bissell CrossWave HydroSteam PET.

Parní vysavač od Bissell pomůže s každodenním úklidem

Nejnovější model Bissell CrossWave HydroSteam PET vám umožní spustit čištění párou stiskem jednoho tlačítka. Má oddělené nádobky na čistou a špinavou vodu, takže čistíte vždy jen tou čistou. Je primárně určený na tvrdé podlahy, ale oživíte s ním klidně i zašlé koberce.

Tangle-Free technologie minimalizuje namotávání vlasů nebo chlupů na čisticí kartáč, takže je ideální do bytu nebo domu s domácími mazlíčky. Po použití jen stiskněte tlačítko samočistícího režimu, po jeho proběhnutí jednotlivé součásti necháte vyschnout a vysavač je opět připravený na další výkon.

Na výběr je ze dvou variant - CrossWave HydroSteam PET Select za 12 999 Kč nebo CrossWave HydroSteam PET Pro 13 499 Kč, jehož balení obsahuje jeden čisticí kartáč navíc a prostředek Fresh Start určený na čištění samotného vysavače.