Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podzimní zážitky v Bratislavě, které pobaví i zahřejí

18. září 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Objevte kouzlo města na Dunaji, ochutnejte jeho různorodost a zažijte skvělou atmosféru. Dopřejte si 72 hodinový výlet plný zážitků v městě, kde je všechno na skok.

Zábava pro děti

Na výletě v Bratislavě se nebu­dou nudit ani ti nejmenší. Díky mnoha atrakcím si ve městě a blízkém okolí s dětmi užije­te zábavu za každého počasí. K nejnavštěvovanějším místům nepochybně patří bratislavská zoologická zahrada. Během škaredého po­časí se vám zavděčí dům umění pro děti Bibiana s interaktiv­ními výstavami nebo zážitkové centrum vědy Aurelium, kde děti mimo jiné zjistí, jak fun­guje hologram nebo jak těžké je vyvážit magnet. A co je důležité, vše si mohou odzkoušet naživo. 

Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu

Gastronomické zážitky

Když zatoužíte po vydatném podzimním jídle, hlavní město Slovenska nabízí hned několik výjimečných možností v úplném centru. Ať už se rozhodnete pro Meštiansky pivovar, Dunajský pivovar, Flagship nebo Štefánka, čeká na vás to nejlepší a nejtradičnější z bratislavské kuchyně v moderním a stylovém šatu. Je-li libo k jídlu i hezký výhled na město, stavte na Reštaurácia Hradná.

Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu

Pro tip: Husí hody

K podzimu v okolí Bratislavy neodmyslitelně patří večer strávený s přáteli a rodinou na vydatných husích hodech ve Slovenském Grobu vzdáleném jen 30 minut od centra Bratislavy. Vybrat si můžete z mnoha specialistů na přípravu husí pečínky, kteří se svému řemeslu děděnému z pokolení na pokolení, věnují dlouhá léta. Tradiční pečená dobrota s lahodnými játry a slavnými grobskými plackami znamená jen jedno: na tento kulinářský zážitek jen tak rychle nezapomenete.

Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu

Na kolech za zážitky

Bratislava je pohyb a sport přítomný ve všech oblastech života. Nic nezkazíte půjče­ním kol, protože Bratislava má ve svém okolí několik cyklistic­kých tras a tematických cyklo ­okruhů. Pro fanoušky adrena­linu se v lesích Malých Karpat nacházejí i speciálně upravené cyklistické tratě.

Fantastické přírodní scenérie nabízejí i okouzlující zátiší Botanické zahrady, která je na podzim ještě barevnější. Dokonalá oáza klidu kontrastuje s okolním ruchem velkoměsta a dostanete se do ní z centra na kolech stezkou podél Dunaje. V okolí je pak loděnice, a neobvyklá místa pro občerstvení, kavárna a bistro Kontajner nebo pohádková loďka Mark Twain.

Pro tip:

Příjemné prostředí Malých Karpat, nacházejících se jen 10 minut autem z centra, v kombinaci s podzimním počasím je jako stvořené pro různé typy výletů. Ať už se rozhodnete vyjít na zříceninu hradu Pajštún, přejet na kole hřeben Malých Karpat až do Pezinku, nebo si užít jízdu lanovkou na Železné studničce (odveze i bike).

Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu

Muzea a galérie

Díly samými o sobě jsou budovy muzea moderního umění Danubiana a galerie Nedbalka. Zařazují se mezi nejzajímavější výstavní prostory v Evropě. Najdete v nich současné umění od slovenských i zahraničních umělců. Zatímco Danubiana byla inspirována římskou galerií, Nedbalku přirovnávají ke Guggenheimovu muzeu v New Yorku.

Tradice v moderním podání na vás čeká v Galerii města Bratislavy a v expozicích Muzea města Bratislavy.

Danubiana
Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu

Turistická karta plná výhod 

Bratislava je různorodá, barev­ná, s unikátní atmosférou města na Dunaji a to je to, co ji dělá jedinečnou. Spolu s oficiální turistickou kartou Bratislava CARD City & Region, která vám v krátkém čase a za výhodnou cenu umožňuje poznat a zažít to nejlepší, co město Bratislava a region nabízejí, si ji můžete vy­chutnat naplno. Kromě cestová­ní po celém městě a regionu s ní můžete zcela zdarma navštívit až 23 muzeí a galerií nebo využít slevy na další atrakce. Méně tak zaplatíte například v restaura­cích, za plavby po Dunaji, ale i za prohlídky či výlety do okolí Bratislavy. Využijte novou digitální kartu a budete mít všechny výhody v jedné aplikaci. Dítě do 18 let cestuje s vámi zadarmo!

Autor: Bratislavská organizácia cestovného ruchu