Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Propadli jste kouzlu velkoformátové dlažby?

2. září 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Není divu. Jsou trendy, vypadají nesmírně luxusně a navíc dokáží s prostorem opticky kouzlit. Ne nadarmo tak běžně vévodí například stísněným koupelnám. Prostor totiž  dokáží sjednotit, provzdušnit a zvětšit. Perfektně ale vypadají vlastně kdekoliv. Můžete s nimi opticky propojit dnes běžně otevřenou obývací  a kuchyňskou část vašeho domu a plynule přejít na balkón, terasu, případně na další zpevněné plochy v exteriéru.

Pokud vybíráte dlažbu pro venkovní použití, je kromě rozměru a vzhledu rozhodující i materiál, který musí odolat našemu proměnlivému počasí a snadno se udržuje. Třešničkou na dortu by pak měla být příznivá cena. Je pravdou, že luxusní vzhled se u dlažby velkých rozměrů většinou promítá i do ceny, která se může v některých případech šplhat do závratných výšin. Odolný materiál exkluzivního vzhledu za příznivou cenu představuje jednoznačně beton.  Díky moderním výrobním technologiím dnes navíc rozhodně není nudným šedým materiálem. Seženete ho v různých strukturách a barevných variantách, které dokáží hravě napodobit například kámen nebo dřevo. Jedno z nejširších portfolií betonových dlažeb a komponentů na exteriérové i interiérové použití nabízí například česká společnost Presbeton.

Alma bílá
Autor: PRESBETON Nova

Klasika monumentálních rozměrů, která vydrží všechno

Pokud hledáte opravdu prémiovou dlažbu, která navíc snese jakoukoliv zátěž, doporučujeme vám sáhnout po velkoplošné dlažbě MONUME XL z nabídky společnosti Presbeton. Pořídit ji můžete v v opravdu impozantním rozměru 1 m x 1 m nebo 1 m x 0,5 m a třech barevných odstínech, šedé, bílé a černé. Tloušťka dlaždice 12cm zaručuje maximální odolnost i při dennodenní zátěži například pojezdem nákladními vozy. Dlažba MONUME XL má i výborné protiskluzové vlastnosti a je opatřena vnitřním ochranným systém Protect System IN, který zamezuje pronikání vody do struktury dlažby a usnadňuje čištění.

Monume XL
Autor: PRESBETON Nova

Barvy, které rozzáří každou zahradu

Pokud máte rádi teplé odstíny žluté, okrové nebo terakoty, můžete sáhnout po dlažbě ALMA, jejíž jemně zvrásněný povrch dokonale imituje přírodní kámen. Je nabízena v několika rozměrech, z nichž největší dosahuje 800 mm x 800 mm. Teplé odstíny působí na zahradě  příjemně a přirozeně a velké formáty vypadají luxusně jak na terasách, tak u obkladů kolem bazénů. Dlažba ALMA je navíc nabízena v nejušlechtilejší povrchové úpravě PCT pro snadnou údržbu a čistění. Úprava PCT zamezí pronikání vody a dalších nečistot do struktury betonu. Díky tomu nedochází k nežádoucímu rozrušení betonového povrchu a rovněž je usnadněno čištění. Kapající zmrzlina, omastek z grilování či rozlité víno tak stačí setřít obyčejným hadříkem, místo aby se nečistota vsákla a dlažbu trvale poškodila.

Alma melír
Autor: PRESBETON Nova

Dřevo nebo beton?

Další trefou do černého představuje betonová dlažba s imitací dřeva. Dřevo je jeden z nejoblíbenějších materiálů vůbec. Při venkovním použití však vyžaduje více pozornosti a péče, než by si mnozí z nás přáli. Betonový obklad s reliéfem dřeva představuje kompromis mezi jedinečnou strukturou dřevěných prken a bezúdržbovým provozem betonového povrchu. Plošná dlažba DAREA o rozměru  800 mm x 400 mm zkrášlí jakoukoliv terasu či prostor kolem domu. Minimální nasákavost, snadné čištění a možnost povrchové impregnace PCT je u prémiové dlažby samozřejmostí.

www.presbeton.cz