Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vybíráme ručníky a osušky. Co vše je dobré vědět před nákupem?

10. srpna 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Ručníky a osušky nejsou jen neodmyslitelnou součástí našich koupelen, jejich využití je mnohočetné. Často se bez nich neobejdeme při sportu, a zejména teď v létě na koupalištích. Tím nejdůležitějším měřítkem při výběru ručníků a osušek je jejich hebkost, schopnost absorbovat tekutiny a dlouhá životnost. Tyto vlastnosti zajistí dostatečná gramáž, jejíž hodnoty by měly ideálně dosahovat 450 g/m2 a výše.

Bambusové vlákno s bakteriemi zatočí

Časté přenášení vlhkých ručníků či nedostatečné odvětrávání v koupelně dává vzniknout nežádoucím bakteriím, které způsobují nepříjemný zápach. Tomu lze dobře zamezit používáním bambusových ručníků a osušek. Antibakteriální vlastnosti však nejsou jediným benefitem, který tyto produkty nabízí. Další příjemnou vlastností je extrémní savost, ručníky a osušky z bambusu dokáží pojmout až 4x více vlhkosti než klasická bavlna. Důležitý je také poměr bambusového vlákna a bavlny. Čím vyšší je, tím jsou ručníky a osušky odolnější a savější.

Autor: Violet moon

Dětské osušky s disneyovskými motivy

Dětská fantazie nezná mezí, a proto si obvykle s obyčejnými věcmi nevystačí. Dětská osuška s pohádkovým nebo seriálovým hrdinou je zaručeně zaujme. Mezi oblíbené motivy patří Ledové království, Jak vycvičit draka nebo Avengers. Velmi oblíbené je také povlečení s motivem her Fortnite nebo Minecraft. Při výběru dbejte na to, aby osuška maximálně vyhovovala dětské pokožce. Ideální je materiál ze 100% bavlny, která je odolná a dobře absorbuje vlhkost.

Autor: Violet moon

Jak na úspěšný nákup? Nakupujte u odborníků

Abychom se mohli na kvalitu ručníků a osušek spolehnout, je třeba nakupovat ve specializovaných obchodech. Tím bude zajištěna jejich odolnost a dlouhá životnost. Pokud byste rádi svůj nákup zrealizovali z pohodlí domova, navštivte internetový obchod RodinneBaleni.cz, který je předním prodejcem bytového textilu v ČR, kromě ručníků a osušek zde najdete zejména široký výběr povlečení a prostěradel.

Autor: Violet moon