Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

4 důvody, proč nakupovat nábytek online

4 důvody, proč nakupovat nábytek online
26. dubna 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Ano, zvykli jsme si na internetové bankovnictví a online objednávky potravin, oblečení i knih, dětem kupujeme přes net hračky i kroužky. Když dojde na nábytek, drží se mnozí z nás raději tradiční cesty. Ta obnáší výlet do kamenného obchodu a následný transport nového stolu, lampy či houpacího křesla do našeho domova. Proč je ale ten nejvyšší čas změnit i tenhle zažitý zvyk a začít nakupovat nábytek v e-shopech?

1. Je to pohodlné a šetří váš čas

Není nad to nakoupit si v pyžamu. Ať už jste single nebo hlava velké rodiny, vždycky máte něco lepšího na práci než objíždět obchody s nábytkem a prožívat partnerské krize při výběru komody. V e-shopu si vyberete třeba i uprostřed noci, bez front a omezených otevíracích hodin, bez nutnosti kamkoliv cestovat, protože to za vás už udělali nákupčí e-shopu. Objeli všechny veletrhy a vybrali to nejlepší, co je v současné době na trhu k mání. A vy si to můžete pořídit jedním kliknutím a pak už jen čekat, až u vašich dveří zazvoní kurýr, který vám objednávku přiveze.

2. Máte větší výběr

Na web se toho zkrátka vždycky vejde víc než do největšího obchodu v okolí. Například online prodejce nábytku Bonami nabízí 60 000 produktů, z toho 25 000 skladem! Můžete tu vybírat nábytek a bytové doplňky jak od českých designérů, tak od vyhlášených světových značek. Přes dva a půl tisíce pohovek a přes 6 000 kusových koberců by se opravdu do žádného kamenného obchodu nevešlo. Nabídka e-shopů není omezena tím, co se vejde na sklad, a tudíž tu najdete ty nejžhavější designové novinky, které nemusí čekat, až se prodají stávající zásoby.

Pokud se vám nebude chtít procházet jeden eshop za druhým, můžete vyzkoušet nabídku tzv. agregátorů jako je například Biano, které vám přehledně na jednom místě zobrazí nabídku všech e-shopů hezky a přehledně na jednom místě.

Dobrý e-shop vám ukáže, jak bude daný výrobek vypadat v interiéru.
Autor: bonami.cz

3. Dostanete skvělý servis

E-shopy obvykle nekonkurují kamenným obchodům skrze cenu, ale díky službám, které nabízejí. Ať je to doprava až do domu, zákaznická linka, kreditové akce, poradenství nebo prodej na splátky, vědí, že pokud chtějí u svých zákazníků vzbudit důvěru, musejí nákup povýšit na skutečný zážitek. Bonami nabízí například i službu čištění čalouněného nábytku u vás doma.

Online máte také tu výhodu, že vás nikdo nemůže dotlačit ke koupi něčeho, co vlastně nechcete. Není tu žádný prodavač, aby vám vychvaloval zboží, které potřebuje prodat. Už v roce 2014 vyšlo ze studie firmy WD Partners, která se zabývá prodejními strategiemi, že klienti e-shopů litují svých zákaznických rozhodnutí o 33 % méně často, než návštěvníci kamenných obchodů. A pokud zjistíte, že se vám zakoupený produkt přece jenom nehodí/nelíbí, v e-shopu ho obvykle můžete vrátit bez udání důvodu. Na Bonami na to máte 365 dnů a ve spoustě případů ho  dokonce nemusíte ani nikam vracet. Přijedou si pro něj.

E-shopy nabízejí celou řadu služeb. Bonami teď nově třeba i čištění čalounění u vás doma.
Autor: bonami.cz

4. Je to bezpečné

Online nákupy poskytují bezpečí v mnoha směrech. V první řadě v důvěryhodném e-shopu najdete všechny informace o výrobku od rozměrů, přes materiál a způsob údržby až po kvalitní fotodokumentaci včetně detailů výrobku a jeho umístění v reálném interiéru. Nechybí obchodní podmínky a informace o způsobu dopravy a její případné ceně, ani podmínky vrácení či reklamace.

Za druhé, při online nákupu dostanete vždy elektronickou účtenku, kterou nemusíte nikam zakládat a složitě archivovat pro případnou reklamaci.

A za třetí, pokud se vámi objednaný nákup po cestě poškodí nebo rozbije, nemusíte se bát, že prodejce řekne, že je to vaše vina. S dopravcem sepíšete protokol, e-shop si vezme poškozený výrobek zpět a pošle vám nový.

Jestli stále ještě váháte nad objednávkou vámi vyhlídnuté komody, křesla nebo pohovky, právě teď je na čase zahnat všechny obavy a zmáčknout enter. Uvidíte sami, že online nákup nábytku je snadný, pohodlný a bezpečný. Bonami navíc nově nabízí platbu až po vyzkoušení zboží. Není na co čekat.