Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Z těchto hraček si vaše dítě ucvrnkne do kalhot

Z tohoto dárku se vaše dítě zvencne.
16. prosince 2019 | 10:55

Odnepaměti si dítě rozšiřovalo realitu o své fantazie. Jakmile technologie pokročila a zlevnila, bylo jen otázkou času, než výrobci her sáhnou po digitálním rozšiřování reality všemi deseti. Vzpomeňte si na spektakulární úspěch Pokémon GO, kterému od roku 2016 podlehli majitelé mobilů bez rozdílu věku. Dneska se rozšiřování reality týká i stavebnic LEGO. O co přesně jde? A chtějí si s tím děti hrát?

LEGO, jak ho ještě neznáte

Ikonické LEGO dneska najdete na kobercích, v kinech, mobilních a počítačových hrách. Jenomže chytré (a možná i dost vychytralé) hlavičky z dánské firmy zašli ještě dál a hraní se stavebnicí LEGO posunuli o úroveň výš. Znáte mobilní hru Harry Potter: Wizards Unite? (zdarma na Android nebo iOS)? Mobilní hra ve zkratce funguje tak, že reálné záběry z vaší kamery rozšíří o virtuální realitu. Takže se všemožnými monstry ze světa Harryho Pottera bojujete v reálných ulicích či třeba doma.

Na stejném principu funguje i LEGO „z masa a kostí“ v edici Hidden Side, kterou v Česku seženete ve 4 verzích (Záhada na hřbitově, Paranormální autobus, Strašidelná střední škola v Newbury, El Fuegův náklaďák). Jakmile vaše ratolesti budou mít stavebnici sestavenou (a že jim to potrvá), tak vezmou do ruky mobil a pustí si mobilní hru od LEGO (zdarma na Android nebo iOS). Aplikace hotovou stavebnici naskenuje a rozšíří ji o virtuální realitu. Mise je jasná: dítě likviduje jednoho ducha za druhým.

Podívejte se, co čtveřice dětí říká na Záhadu na hřbitově a Paranormální autobus.

Autor: dp