Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

4 největší mýty o nehtové modeláži

6. března 2017 | 00:00

Záření z UV lamp způsobuje rakovinu, modeláž UV gelem je bezpečnější než modeláž akrylem a umělé nehty vyřeší problémy s těmi přírodními. Také jste to slyšely? Tyto mýty kolují po internetu rychlostí lesního požáru, ale přitom nikde nelze najít, čím jsou tato tvrzení podložena. Proto jsme si na ně rozhodly posvítit!

Nehtová modeláž ničí nehty

Tento mýtus je nejspíš mezi ženami nerozšířenější, a přitom na něm není ani špetka pravdy! Už učebnice biologie středních škol nám řeknou, že nehet je mrtvá tkáň, proto ji modeláž nemůže zničit. Toto tvrzení nejspíš pochází od dam, které si sice nehty nechaly udělat od odbornice, ale pokoušely si je odstranit samy doma. A právě neodborné odstranění může skončit mechanickým poškozením nehtu, který je potrhaný a tím pádem i oslabený. Přitom samotná nehtová modeláž dokáže vašim nehtům dokonce i prospět! Představuje totiž ochrannou vrstvu, která je chrání před vnějšími vlivy.

 

Umělé nehty vyřeší problémy s těmi přírodními


Logika toho, že vaše problémy s nehty zmizí, pokud je překryjete UV gelem, je naprosto chybná. To, že máte nehezké nehty, často souvisí s tím, že jsou lámavé nebo dokonce postižené plísní. A s tím vám nehtová modeláž nepomůže. Kvalitu nehtů ovlivňuje mimo jiné i strava, takže zkuste zařadit do svého jídelníčku potraviny bohaté na omega 3 a 6 mastné kyseliny, železo a vitamín B. Okolní kůži také prospěje péče v podobě výživných olejíčků. Pokud se ale trápíte s plísní, každá dobrá nehtařka by vás měla odkázat na kožního lékaře, který vám s ní jednoznačně pomůže více než kamufláž nehtovou modeláží.

Autor: NailsNails s.r.o.

 

Modeláž UV gelem je bezpečnější než akrylovým systémem


Tento mýtus mají na triku společnosti vyrábějící UV gely, protože právě ony těží nejvíc z představy, že jsou jejich výrobky šetrnější, zdravější a bezpečnější než ostatní. A přitom jsou UV gely i akrylový systém vyráběny na stejné bázi, a to na bázi akrylu. Jen proces výroby jako takový se liší. Pokud váháte, nechte si poradit odbornicí. Dobrá nehtařka ví, který způsob modeláže se pro vás hodí nejvíc.

Autor: NailsNails s.r.o.

 

Záření z UV lamp způsobuje rakovinu


Začněme základním faktem – záření UV lamp je stejným zářením, kterému se vystavujete venku na sluníčku – jde o UVA paprsky. Právě ty způsobují předčasné stárnutí kůže a mohou způsobit rakovinu, ale od toho jsou tu opalovací krémy, kterými se před negativními vlivy paprsků chráníme. V porovnání s nimi je světlo v lampě velmi slabé, a aby se začaly projevovat nějaké negativní účinky, muselo by být UVA záření v lampě 7.5krát silnější. To už je mnohem nebezpečnější se opalovat v soláriu. Pokud ale pořád váháte, máme pro vás jednoduchý trik. Před použitím UV lampy si ruce namažte opalovacím krémem!