Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Módní koktejl: Co na dovolenou do kufru?

25. června 2010 | 15:48

Každý rok stejný problém. Možností mnoho, omezený prostor zavazadla jen jeden. Právě na dovolené chce žena předvést šatník. Stačí přitom pár efektních a jednoduchých kousků, které se dají účinně kombinovat a vystačí na celý zájezd.

Klasická dovolená většiny. Rekreační středisko přímo na pláži, občasný výlet za brány resortu. Seznam věcí se nikdy podstatně nezmění, ani nemůže. Plavky, šaty, šortky, několik triček a pantoflíčky. Pár nezbytných doplňků. Brýle, klobouk…

S přibývajícím počtem dovolených, by se balení mělo stát ostřílenou rutinou. Mnohé dámy si ale stále trvají na stěhování poloviny skříně. Těší je možnost mít na výběr, možnost kombinovat.

Umění módy nicméně nespočívá v kvantitě, ale schopnosti z minima udělat maximum. Dokázat smysluplně variovat. Příklad se dá najít v slavném snímku Williama Wylera z roku 1953 Prázdniny v Římě, kde si hlavní roli princezny na útěku od každodenních povinností zahrála ikona Andrey Hepburn.

Jeden outfit, ve kterém se na průzkum města vydala z královského paláce, povýšila pouze jemnými změnami na tři různé příležitosti. Tu ohrnula rukáv u košile, jindy nadzvedla límeček, uvázala šátek kolem krku. Malý detail, velký rozdíl.

Co si určitě vzít?

- K moři jsou ideální dvoje plavky. Není nutné bikini variovat kusem vcelku. Zabalte takové, které sluší postavě. Je dobré kusy střídat. Slaná i chlorovaná voda plus sluníčko látce neprospívají.

- Na každé plavky je vhodné pořídit si přehoz. Sarong, pareo, šátek. Dá se uvázat na mnoho způsobů, přepásat páskem, vytvořit dojem šatů. Je vhodný, pokud si z lehátka dáma odskočí pro drink.

- Žabky, pantoflíčky, kristusky. Jednoduché, pohodlné boty, ve kterých můžete jít jak k pláži, tak na výlet do města.

- Jedny šaty stačí, dvě by měly být maximum. Zvolte sportovní do města a na pláž. A denní, které se dají pomocí pár doplňků proměnit ve večerní záležitost.

- Klobouk by měl být samozřejmostí. Chrání vlasy, široká krempa i ramena. Navíc letos jsou jako doplněk ultra trendy.

- Několik jednobarevných tílek. Bílé, šedé, černé a jedno v oblíbené barvě. Stačí přetáhnout přes bikini a doplnit pareem uvázaným kolem boků. Obléct k šortkám, sukni.

- Safari lněné šortky. Stylová nutnost každého výletu.

- Lehký rozepínací svetřík. Večerní vítr, spálená ramena. I na dovolené je nutné s ním počítat.

Autor: amp
Klíčová slova: kufr, oblečení, móda, dovolená
Diskuse ke článku
.
Související články