Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Návrhář Fast poslal na molo normální ženy!

Návrhář Fast poslal na molo normální ženy
21. září 2009 | 18:57

VIDEO: Rozruch během nynějšího londýnského týdne módy vyvolalo o víkendu rozhodnutí návrháře Marka Fasta zahrnout do přehlídky své kolekce i plnoštíhlé modelky.

Rozhodnutí vyvolalo odpor dvou členů jeho týmu, včetně stylistky, kteří dva dny před přehlídkou od Fasta odešli.

Manažerka kanadského návrháře Amanda May potvrdila, že "výběr těchto dívek vedl k tvůrčím rozporům". "V týmu došlo ke změně a jsme rádi, že jsme se našeho pojetí drželi," řekla. "Chtěli jsme, aby ženy věděly, že nemusí mít velikost nula, aby mohly nosit šaty Marka Fasta."

Fast se rozhodl, že jeho úpletové minisukně budou předvádět i tři dívky, které mají blíže běžným ženám než běžné modelky: jednadvacetiletá Hayley Morley (velikost 12), dvacetiletá Laura Catterall (14) a pětadvacetiletá Gwyneth Harrison (12-14).

Nicméně kvůli nim odešla tři dny před přehlídkou Fastova stylistka Erika Kurihara. Ta to ale popírá a tvrdí, že ji Fast vyhodil. Bránila se tím, že jí nevadily rozměry modelek, ale jejich chůze. "I když dvě větší dívky měly krásné obličeje a krásná těla, neměly pro molo správnou chůzi...to se mi nelíbilo. Mark byl velmi rozzloben, že jsem nesdílela jeho vizi, a řekl mi, abych odešla," řekla stylistka listu The Guardian. Podivovala se také tomu, že ačkoli Fast usiluje o různorodost, byly všechny modelky bílé.

Na její místo nastoupila na poslední chvíli Daniela Agnelli a pomohla osmadvacetiletému Fastovi připravit přehlídku, která byla podle britských médií velkým úspěchem. Rozhodla také, že jedna z plnoštíhlých modelek celou přehlídku zahájí.

Fast si je vybral z britské agentury nazvané 12+ UK, která nabízí služby 37 dívek s konfekční velikostí větší než mají běžné modelky. Jednu z nich, Hayley Morley, potkal na vernisáži výstavy All Walks Beyond the Catwalk (Všechny na molu), která v rámci týdne módy nabízí snímky modelek od 17 do 65 let rozličných rozměrů.

Autor: ČTK, šim
Diskuse ke článku
.
Související články