Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Geislerová, Havlová a spol.: Boj o Oscara!

Fotografie
13. září 2009 | 13:44

Geislerová, Maxová, Havlová. Která dostane cenu Elle Style Awards, jež má ve světě váhu módního Oscara? Nebo ji obdrží jiné nominované hvězdy?

Soutěž Elle Style Awards je v zahraničí velmi populární a často se označuje jako nejpompéznější událostí v oblasti módy. Jistě i díky eminentnímu zájmu celebrit showbyznysu, jež se chtějí tohoto podniku zúčastnit. Ať už coby nominovaní nebo diváci. Zkrátka, kdo není na gala večeru Elle Style Awards, jako by neexistoval.

Blond Kateřina Hrachovcová: Kvůli manželovi v průšvihu! >>

Elle Style Awards se v současnosti koná v šestnácti zemích a zdaleka není jen přehlídkou populárních tváří oděných v modelech slavných světových návrhářů. Tady jde především o jmenování těch nejlepších v módě a stylu. Soutěžní kategorie, do nichž se nominují, jsou v každé zemi jiné, ale společný jmenovatel - móda a styl - zůstává.

Františka: Tofi vs. Pomeje: Kdo je větší pohádkář? >>

U nás se tento grandiózní podnik bude konat poprvé. Proběhne v Praze 5. listopadu ve spolupráci se švédskou oděvní firmou Hennes & Mauritz známou coby H&M. A nebude chybět ani slavný módní dům Givenchy. Praha tak dostane punc světové metropole módy, který měla v první republice, po válce jej ztratila a dodnes ho postrádá. První český ročník Elle Style Awards má sedm soutěžních kategorií: zahraniční a český návrhář roku, style ikona a modelka roku plus cena za počin roku. Posledními dvěmi jsou ELLE žena a ELLE muž roku. Vítěze v prvních pěti kategoriích bude vybírat porota, v níž zasedne topmodelka Daniela Peštová, fotograf Robert Vano, návrhářka Klára Nademlýnská, šéf modelingové agentury Saša Jány a šéfredaktorka Elle Lada Radovská. Muže a ženu roku budou volit čtenáři pořádajícího magazínu.

České panenky: Havlová, Morávková a spol. >>

Pro veřejnost bude jistě nejatraktivnější kategorie Style ikona roku s nominovanou herečkou Aňou Geislerovou, topmodelkou Terezou Maxovou a kupodivu slovenskou zpěvačkou Janou Kirschner. Bývalá první dáma Dagmar Havlová se uchází o cenu Žena roku spolu s režisérkou Terezou Kopáčovou či charitativní kráskou Helenou Houdovou plus dalšími. Na Muže roku mimo jiných aspiruje textař a podnikatel Michal Horáček, fotbalista Pavel Nedvěd, zpěvák Karel Gott nebo čerstvá seriálová hvězda Vojta Dyk.

Seznam deseti osobností navržených na ženu a muže roku je pestrý. Odráží rozličný vkus čtenářů. O volbě osobností, které magazín Elle po trojicích nominoval v ostatních kategoriích, by se dalo diskutovat. Jejich jmenování někdy zavání osobními sympatiemi, snobským klišé ovlivněným názorem. Ale na to má Elle právo. Nechme se překvapit. Gala večer Elle Style Awards rozhodně bude přitažlivé a efektní módní divadlo.

Autor: Františka Čížková, oj
Klíčová slova: elle style awards, františka
Diskuse ke článku
.
Související články