Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Módní ikony

14. července 2008 | 13:20

V historii se objevilo pár žen, bez kterých by móda nebyla tím, čím je dnes. Nemyslíme nyní na návrháře, ale spíše na ženy, které módní kousky umí nosit. Díky nim se některé z nich staly skutečně populárními.

V historii se objevilo pár žen, bez kterých by móda nebyla tím, čím je dnes.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Marlene Dietrich

Tato slavná žena zavedla do módy pro ženy mužské prvky a v 30. letech 20. století se stala módní ikonou své generace. Pravděpodobně nikdo nevypadal v kravatě a širokých pánských kalhotách tak sexy a kultivovaně jako ona. Pokud jste si už všimla, širší nohavice s puky a vyšším pasem jsou opět v módě. Jejich plusem je mimo jiné i to, že se nemusíte bát nachlazení kříže.

Andrey Hepburn

Křehká kráska s pohledem plaché srny a velkým hereckým talentem způsobila svými kreacemi ve filmu "Snídaně u Tiffanyho" nefalšovanou módní revoluci. Žádná žena si od té doby nedovedla představit svůj život bez "malých černých" šatů, které se staly ztělesněním elegance.

VĚK 20+

* Šaty za krk, Pimkie
* Průsvitné šaty, Pimkie

Ženy v tomto věku si mohou dovolit trochu extravagance, která dokonale pasuje k jejich elánu.

VĚK 30+

* Šaty, Esoline

V tomto věku mají ženy krásné tvary, které mohou vystavit na odiv svému okolí.

VĚK 40+

* Šaty, Pimkie

Zvolte šaty s páskem, které zdůrazní vaši postavu a zároveň zakryjí drobné nedostatky.

VĚK 50+

* Šaty, Mango

V tomto věku si ženy dobře uvědomují, že jejich pokožka už dávno není tak pružná, jako bývala. Na řadu proto přichází elegance zhmotněná v dlouhých černých šatech.

Brigitte Bardot

Představte si ženu – vampa. Mezi prvními se vám určitě vybaví i tato kultovní ikona a múza mnohých režisérů. Svým dívčím sex-appealem pomotala hlavu mnohým mužům a spousta žen se jí snažila napodobit. Byla velkou fanynkou balerínek, pruhovaných triček, capri nohavic a širokých sukní. Charisma se napodobit nedá, styl však ano!

Jacqueline Kennedyová - Onassisová

Málokdy se stane, že první dáma zastíní i svého manžela. Jackie Kennedyové se to povedlo! Nejenže získala srdce dvou nejbohatších mužů planety, stejně tak si vybojovala sympatie u širokých mas obyčejných lidí. Byla ztělesněním elegance a skutečnou dámou, a to nejen ve své době. Bez své poznávací značky – velkých černých brýlí – by nikam nešla ani na krok. Alespoň v tom by vás mohla inspirovat.

Text a produkce: BEATA SUCHÁ, PETRA KOVÁROVÁ, duš

Klíčová slova: bpž;bpz;móda;
Související články