Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lyžujte se svými dětmi

23. ledna 2006 | 10:00

BpŽ vám poradí, jaké máte dětem koupit oblčení, když mají poprvé vyrazit na sjezdovku

Chcete vyrazit se svými dětmi na hory lyžovat a nevíte, kdy je dobré začít s učením? Zda přenechat učení odborníkům v lyžařských školičkách? Víte, co všechno obnáší tato radost a co budete muset nakoupit? Rádi vám na tyto otázky odpovíme. To, v jakém věku je vhodné zahájit lyžařskou výuku, závisí na fyzické a psychické úrovni dítěte. Nejčastěji se doporučuje začínat ve věku kolem tří až pěti let. Právě v tomto věku začíná většina lyžařských škol žáčky přijímat. Pro budoucí lyžaře je lepší, když dostanou průpravu od školených učitelů, kteří přesně vědí, jak na ně. Pomalu je seznamují s lyžemi a technikou, kterou potřebují ke zdárnému "sjetí kopce". Nejvhodnější učení ve skupině dětí nastává mezi šestým až desátým rokem věku. Hodina vždycky začíná krátkou rozcvičkou pro zahřátí a poté se děti učí jezdit na mírném kopci a také na dětském vleku. Nenuťte své dítě, pokud samo nechce, každý začátek je těžký, i ten největší hrdina potřebuje nějaký čas, aby se seznámil s tím, co ho čeká. Pro děti to bývá většinou zábava, pokud jim ovšem není zima a nenutí se do něčeho, do čeho se jim nechce. Výbavu na lyže si můžete opatřit v půjčovně s lyžemi nebo koupit. Půjčování věcí má tu výhodu, že dítě během sezóny z vybavení vyroste a nemusíte kupovat nové. Koupit vlastní výstroj se vyplatí, jestliže víte, že na hory budete jezdit častěji než jednou za rok.


Co budete potřebovat a kolik vás to bude stát: Lyže s vázáním - cca 2 500 Kč (hůlky se dětem na začátku výuky nedávají) Boty na lyže - cca 1 500 Kč Helma - cca 900 Kč Brýle - cca 150 Kč Rukavice - cca 250 Kč Čepice - cca 150 Kč Kombinéza či oteplovačky a bunda - cca 2 000 Kč Šála - cca 150 Kč Teplé spodní prádlo - cca 300 Kč Rolák - cca 200 Kč Podkolenky do bot na lyže - cca 350 Kč Celkem 8 450 Kč
Koktejl: Aby nám nebyla zima Protestují vaše děti, když je vyháníte ven na sjezdovku, že jim mrznou palečky? Nebo se rádi koulují a vždycky se vrátí promočené? Projděte si oddělení sportovních potřeb a pořiďtě jim hřejivé a nepromokavé oblečení.

Související články